Vettem egy házat azt mondta a tulaj az egész ház tégla szerződésbe az is lett bele írva tégla építésű ház. Felújítás alatt ki derült több fal rész vályog. Ilyenkor lehet vissza követelni valamennyi pénzt a vételárból?
Figyelt kérdés
nov. 5. 18:03
1/7 anonim válasza:
Kellékszavatosság - nézz utána, ha jól tudom akár az eredeti állapot visszaállítását is kérheted, persze kérdés, hogy ha már átépítette a házat, akkor hogyan.
Esély mindenre van, egy konzultációt szerintem megérne hozzáértővel (pl. a szerződést készítő ügyvéddel).
4/7 anonim válasza:
Vagy vissza is vásárolhatja a házat, amit ráköltöttél eddig azt is beleszámítva az árba.
Nálunk ezt választotta a volt tulaj
5/7 anonim válasza:
Attól függ hogy bizonyítható-e hogy tudott róla az eladó.
6/7 anonim válasza:
Igen, lehet. Egy ismerősék szintén téglából épült házat vettek papíron, de felújításkor derült ki, hogy gázszilikát blokkokból van. Peren kívül megegyeztek és fizetett nekik pár millát az eladó.
7/7 anonim válasza:
u.n. rejtett hiba esetén lehet, de igazságügyi szakértő szakvéleménye kell és peres eljárásban visszakövetelhető a joggyakorlatnak megfelelő összeg. Ennél azonban figyelembe kell venni, hogy a felperesnek kell megelőlegeznie az ügyvédi költséget, az igazságügyi szakértői vélemény költségét, amit persze majd hozzá lehet számítani a megítélt kártalanítás összegéhez, de a hazai eljárások lefutását ismerve ez több éves hercehurca is lehet.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!