Kezdőoldal » Otthon » Ingatlan vásárlás, eladás » Mennyire megszokott / elfogado...

Mennyire megszokott / elfogadott, hogy az előző tulaj úgy adná el a lakást, hogy még 4.5 hónapig benne laknának a teljes vételár kifizetése után?

Figyelt kérdés

Mert idő mire másikat vesznek. Meg a gyerekeiknek az iskolai átmenet miatt. Mire azt elintézik stb.

CSAK AZ ÉRDEKELNE, HOGY EZ ÍGY GYAKORI.

VAGY EZ EXTRÉM SOK IDŐ.

VAGY NORMÁLIS.

Nem vettem még lakást így nem tudom.

Egyik ismerősöm mamája adta el a kertes házát, úgy, hogy 6.5 hónapig benne lakott miután kifizették és albi díjat se fizetett arra.

Tudom, HOGY MINDEN A FELEK KÖZÖTTI MEGÁLLAPODÁSON MÚLIK. Csak érdekel, hogy ez a 4-4.5 hónap szerintetek sok-e.

Ki mivel talalkozott amikor adott vsgy vett.

Nagyon köszönöm!

nov. 1. 17:31
1 2
 11/18 anonim ***** válasza:
100%
Jajj, a tipikus 3 hónapot arra írtam, hogy az a leggyakoribb hirdetésekben, tehát ez nem kirívóan szokatlan feltétel. Természetesen nincs erre szabály, alkudozni lehet egymással. Valószínűleg ha örülnek bárki vevőnek, mert több éve árulják és sehol senki, meg fogják oldani akkor is a kicuccolást, ha két héten belül kell kiköltözni... Ha jó a vétel, jó áron van, akkor meg egy évig is hajlandó várni rá a vevő. Ez nagyban függ a felek élethelyzetétől, pénztárcájától. Befektető még haszonélvezettel terhelt ingatlant is vehet ugye, ahol azt kell megvárnia, hogy kihaljanak belőle. Olyan is lehet, hogy megegyeznek, hogy egy szobában vagy a garázsban mégis maradhatnak a nagyobb bútorok és a családot befogadja egy rokon az utolsó hónapra. Bármit szabad :) meg kell beszélni, aztán le kell pontosan papírozni határidőkkel.
nov. 2. 06:27
 12/18 anonim ***** válasza:
7%

Nem normális szerintem. Max 1 hónapot szoktak maradni.

Az ilyen lehet 4 hónap után se költözik ki.

"6.5 hónapig benne " én még ilyet nem hallottam. Ha valaki vesz egy házat, azt szeretné használni, nem hagyja fél évig ingyen terpeszkedni benne az előző tulajt.

Vételár kifizetése után takarodó.

Ha marasni akar, akkor max úgy írnánk a szerződéat hogy akkor fizetek, amikor el tud húzni. Addig marad a foglaló. Biztos nem adnék oda 10+ milliót, hogy még hónapokig be se mehetek a házamba.

"Mert idő mire másikat vesznek. Meg a gyerekeiknek az iskolai átmenet miatt"

És mi van ha nem találnak másikat ami tetszik, vagy ha ott is hónapokat maradna a tulaj?

Kit érdekel az iskolai átmenet?

Menjenek albérletbe.

nov. 2. 07:57
 13/18 anonim ***** válasza:
91%

"nem hagyja fél évig ingyen terpeszkedni benne az előző tulajt."

Ki mondta, hogy ingyen?? Nyilvan ez is bele van kalkulalva az eladasi arba/kotberbe/bert fizet/stb.

nov. 2. 08:34
 14/18 A kérdező kommentje:

Nagy büdös proli üzletember nincstelenek.

Szívesen várok 4.5 hónapot.

Nyilván megegyezés kérdése.

Ez a lepapírozás ez milyen ócska prolinduma? Ilyen esetben mindig van ügyvédibszerződés és közjegyző.

Nyilván több tíz-száz milliós üzleteknél nem ez van. Mert azbeladó is mondhatja, h menj a pics@ba nem adom el, majd lesz olxan vevő akinek ez jó.

A jó lakás meg nem a fán terem.

Ahogy a kírásban is volt inkább ko krét esetek érdekelnek. Mint az ilyen fong, h há kifizettem takarodjon me ha nem leszurkálom proli melós duma.

Na lehet felháborodni, meg ugatni.

nov. 2. 10:11
 15/18 anonim ***** válasza:
100%
13 olvasd már el a kérdést. Ott van hogy ingyen. Nem k3rtek érte bérleti díjat.
nov. 2. 11:02
 16/18 anonim ***** válasza:
100%
#15 Nem ez van a kérdésben. A kérdező hiszi, hogy nem fizetett semmit, de ilyenkor a lakás ára kevesebb annyival amennyit a bérleti díj jelentene.
nov. 2. 11:12
 17/18 A kérdező kommentje:

Amúgy egy nagyvárosi lakás, ha nem egy pusztulat, akkor 70-90 millió plusz.

Felújítandó házak 90 milliótól kezdődnek.

Budapest ennél minimum 30%ql drágább.

Egy havi lakbér meg ilyen ingatlanok esetén 200-350 ezer.

Szóval ez nem ilyen, h száz millió körüli üzleteknél az a pár százbezer lakbér lenne a gond.

Ha ilyen mentalitással lennék, hogy kifizettem és akkor takarodjon meg stb.

Hát biztos gyorsan lenne 100 másik aki szívesen megveszi. Egy okádŵk proli fondolja, hogy ha van egy kis pénze, akkor ő már egyedi...

6.5 hónap keg. Ott megmondta a nagymama, hogy csak így adja el. Mivel 60 évet ott élt, idő mire kipakol, az új lakását, amit abból vett kifeszeti stb.

Ez a pénz visszatartás meg hülyeség.

Mire megyek vele, hogy mondjuk 80 millióbol 16 milliót azaz 20% visszatartok.

Így akkor azthiszi a proli ő a csibész, ő az okos.

nov. 2. 11:16
 18/18 anonim ***** válasza:
100%
A lepapírozás az ügyvéd által megfogalmazott szerződést jelenti természetesen. Tök mindegy, hogy mi az ok és azt ők majd hogy kommunikálják, a lényeg, hogy mindkettőnek még megérje. Ha nem tudnak kompromisszumot kötni, akkor nem lesz eladás/vétel. Simán lehet attól eleve alacsonyabb az ár, mert hosszú a kiköltözés, és ezért egyikből sem enged az eladó, plusz ugye érzelmi okok is mindig közrejátszanak. De mi pl. hamarabb tudtunk úgy beköltözni a leendő házunkba (szintén iskolakezdés miatt), hogy fizettük a kiköltöző eladó család albérletét 2 hónapra. Viszont mikor én eladtam, plusz egy millióval rábeszéltek, hogy az elképzelt három hónap helyett két hét alatt költözzek ki (mert külföldről jött valami munkaerő, akinek így a vevő cég nem kellett, hogy másik lakást béreljen, tehát megérte nekik is). (És megoldottuk, 20 évet kipakoltunk két gyerekkel 80 négyzetmérettől, és igazából csak azóta is bánom, miért nem a cuccok háromnegyedét dobtam ki akkor a negyede helyett :D) Így ezeknek az egyezségeknek csak a felek kreativitása és együttműködési képessége szab határt.
nov. 2. 18:48
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!