Kezdőoldal » Otthon » Ingatlan vásárlás, eladás » Mennyire megszokott / elfogado...

Mennyire megszokott / elfogadott, hogy az előző tulaj úgy adná el a lakást, hogy még 4.5 hónapig benne laknának a teljes vételár kifizetése után?

Figyelt kérdés

Mert idő mire másikat vesznek. Meg a gyerekeiknek az iskolai átmenet miatt. Mire azt elintézik stb.

CSAK AZ ÉRDEKELNE, HOGY EZ ÍGY GYAKORI.

VAGY EZ EXTRÉM SOK IDŐ.

VAGY NORMÁLIS.

Nem vettem még lakást így nem tudom.

Egyik ismerősöm mamája adta el a kertes házát, úgy, hogy 6.5 hónapig benne lakott miután kifizették és albi díjat se fizetett arra.

Tudom, HOGY MINDEN A FELEK KÖZÖTTI MEGÁLLAPODÁSON MÚLIK. Csak érdekel, hogy ez a 4-4.5 hónap szerintetek sok-e.

Ki mivel talalkozott amikor adott vsgy vett.

Nagyon köszönöm!

ma 17:31
 1/8 anonim ***** válasza:
94%
Ennyi idő valóban kicsit sok, de ha megfeleő összegű bérleti díjat fizet, akkor megállapodás kérdése.
ma 17:34
 2/8 anonim ***** válasza:
65%
Miért kell ordítani?
ma 17:42
 3/8 anonim ***** válasza:
85%
TELJES vetelarat semmikeppen nem fizetnem ki, legalabb 10%-ot megtartanek atadasig.
ma 17:49
 4/8 anonim ***** válasza:
0%
3 hónap szokott lenni a tipikus lakott ingatlannál.
ma 18:09
 5/8 anonim ***** válasza:
39%
2-es: a kérdezö NEM ordít (mégha a neten a nagybetüt ezzel azonosítják is), hanem megpróbál egyes részeket kiemelni, és ezen az oldalon ez az egyetlen lehetöség. Sem vastag, sem dölt betüs írásmód nem lehetséges.
ma 18:14
 6/8 A kérdező kommentje:

Igen én is úgy tudom, hogy a 3 az általános.

Akkor 4,5 esetén, az utolsó 1,5 albérleti díjon megy, a többi az meg semmi.

ma 18:34
 7/8 anonim ***** válasza:

#6 Nincs ilyen, hogy X hónap az általános. Nagyon jól írtad, minden a megállapodáson múlik. Ha neked nem felel meg az 1 hónap sem, akkor 1 hónap sem lehet a bent lakási idő - ha megfelel a 6 hónap, akkor lehet 6 hónap.

Amikor az első lakásunkat cseréltük nagyobbra, ott az eladás és az új vétele párhuzamosan ment. Nekünk is azonnal ki kellett költözni és a másikba is be kellett költöznünk. A teljes vételár kifizetésével egyszerre már a kulcsátadás is megtörtént.

Ugyanakkor a következő lépésünk már építkezés volt és olyan vevő kellett a lakásra akinek nem volt sürgős beköltözni. Így sok vevőt el is szalasztottunk, pont mert nekik nem fért bele a várakozás. Nem hivatkozhattunk olyanra, hogy " 3 az általános", kerestünk olyan vevőt akinek megfelelt, hogy megveszi, kifizeti a nagyobb részét, majd mi visszabéreljük tőle X hónapon keresztül. De a teljes árat ők is csak akkor fizették ki amikor tényleg ki is költöztünk a lakásból. Ez így biztonságos.

ma 19:49
 8/8 anonim ***** válasza:
Én anno 3 hónapot vártam a kiköltözésre, mert megvárták, míg befejeződik a tanév. Mivel "álmaim háza" volt, nagyon kedvező áron, megérte. De az ügyvédem nagyon komolyan lepapírozta, elég komoly kötbérekkel, így még 2 héttel hamarabb is költözött ki a határidő lejárta előtt. Rokonom 10 hónapot várt, az is egy kihagyhatatlan ajánlat volt, de ott a 10 hónapra piaci albérleti díjat fizetett az eladó. De nagyon megérte neki, mert olyan lakást azóta sem hirdettek eladásra. Csak legyen jó ügyvéded!
ma 20:18

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!