Erdőben, erdő szélén lakók, bantja a vaddisznó a kutyát? Mire kell figyelni?
Villanypásztor van a kerítésen.
Mik az előnyök?
- ingyen fa
- szarvasagancs
- ingyen fácánhús
- nincs szomszéd
Mik a hátrányok?
- vadak
- cigányok
Lopnak rendszeresen? Vannak betoresek?
Köszi a választ
Nincs most vaddisznó az ország nagy részén, a sertéspestis megtizedelte az állományt. Ha valami béna kutyád van és az útjába kerül azt persze bánthatja - egy érett kan disznó 150 kiló is megvan -, de a hajtókutyák csaholása inkább elijeszti őket.
Mire érdemes megtanítani egy gyereket?
-Erdő vízháztartása - hogy előzöd meg az eróziót, miért magas az erdő páratartalma, hogy lesznek a kis vízfolyásokból, erekből patakok, stb.
-Madárvédelem, madárbarát kert, leggyakoribb madárfajok felismerése, énekesmadarak hangja.
-Jég- és szélvihar okozta erdőkárok, hótörés, lehulló faágak, veszélyes helyzetek az erdőben, téli erdő dolgai, nyári tűzgyújtási és avarégetési tilalom célja.
-Holt fa szerepe az erdőbe, CO2 körforgás, gombák és fagyöngyek, mohák és zuzmók.
Erdő mellet élek.
Én már nem látok siklót de lehet elbújtak.
Kérdező.
Mekkora az erdő? Az segítene megmondani,hogy van-e benne vadisznó (valószínüleg nincs).
Mikor én voltam kisgyerek megmondták,hogy nem mehetek az erdőbe egyedül kivéve ha velem jön,Sanyi bácsi,Lajos bácsi stb.
Még nem tudom nálatok,hogy van de mi építettünk kerítést az erdő elé és onnan megyünk át.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!