Vaddisznóriasztásra mi vált be?
Egyetlen bevált megoldást olvastam egy csoportban vadak távoltartására. (én nem alkalmaztam).
Emberi ürülékkel körbevenni a kertet.
A csoporttag árnyékszéket használ egyébként, és abban egy adalékanyag segítségével szagtalan lesz és hamarabb bomlik a cucc. Ezt így kihordja a kertbe tápanyag gyanánt. És teljesen véletlenül jött rá, hogy mellesleg elriasztja a vadakat, ugyanis a szomszédai kertjét felzabálják, az övét érintetlenül hagyják.
A kerítés, aminek az aljánál villanypásztor van, hogy az orrukkal ne emeljék fel a drótfonatot. Ez az egyetlen, ami hosszú távon is hatékony.
A sima villanypásztort a vastag szőrük nem engedi a bőrükhöz érni, tehát ha nagyon akarják, átmennek rajta.
A hangokat, felvillanó fényeket megszokják. Ha mozgásérzékelővel vannak, akkor valamivel később, mint a rendszereseket, de ami késik, nem múlik.
A szagokat is megszokják, csak akkor nem mennek oda, ha könnyen megközelíthető és finom kaják vannak máshol a közelben.
A villanypásztor az nem tudom, mi.
Hogy kell megcsinálni?
Hát csinálni is lehet, de érdemesebb megvenni, a telepítésnek meg utánanézni, mondjuk Youtube-on.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!