Balatonkenesén feltúrták a kertemet a vaddisznók, kihez kell fordulni ez ügyben? Mi a teendő?
Ha van vadkárra biztosításod, akkor azt próbáld!
Ebbe a megrongált kerítés is beletartozik.
HA van biztosításod és van kerítésed...
amúgy most ezt találtam
6:563. § [A vadászható állat által okozott kárért való felelősség]
(1) A vadászható állat által okozott kár megtérítéséért az a vadászatra jogosult tartozik felelősséggel, akinek a vadászterületén a károkozás történt. Ha a károkozás nem vadászterületen történt, a kárért az a vadászatra jogosult tartozik felelősséggel, akinek a vadászterületéről a vad kiváltott.
(2) A vadászatra jogosult mentesül a felelősség alól, ha bizonyítja, hogy a kárt ellenőrzési körén kívül eső elháríthatatlan ok idézte elő.
(3) A kártérítési követelés három év alatt évül el.
Beszétem is egy társasággal aki ott van közel, ígérték, szerdán hogy kijönnek, de azóta nem veszik fel, gondolom sejtik hogy miért akarom, hogy megnézzék.
Én felhívnám azért a biztosítót, hátha pontosabb adatokat tudnak erről a témáról adni.
És az önkormányzat portását is kérdezném.:)
Meg helyieket, idősebbeket.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!