Hétvégi ház mindenképpen értékcsökkentő tényező a tulajdoni lapon?
Szeretném eladni a korábban vásárolt felújitott tégla hétvégi házam, garázzsal szigeteléssel stb. lakóövezetben van (tehát nincs akadálya átminősíteni) összközműves csak gáz nincs benne de van H tarifa és hütőfütő klíma. Kijött ingatlanos felmérni 55 milliot mondott szerinte ha átminősiteném +10 millioval drágábban tudnám eladni. Létezik, hogy ekkora különbség legyen? Egy átminősitéshez kell egy épitész aki legrosszabb esetben 1 milliot elkér engedélyezésre papirozásra. Most jól értem hogy 1 m Ft ráfordítással nyerek 10-et vagy annyira ez nem egyszerű? Túl szép, hogy igaz legyen bár olyan mint egy családi ház csak más a tulajdoni lapon.
Mit gondoltok?
"v"
Itt van a gond, hogy ha marad a "hétvégi ház" megnevezés akkor sok ember tényleg annak fogja nézni és aki nem hétvégi házat akar az nem fogja keresni. Vagyis kevesebb jelentkező lenne a házra és így kevesebbet is tudnál kérni érte.
Ha azt tudod írni a hirdetésbe, hogy hétvégi háznak IS alkalmas lakóház amit meghirdetsz, akkor dupla funkciója van - többnek értékelik a lehetséges vevők, ha egyébként van valami olyan a közelben ami hétvégi házként is kedvező. Pl. egy tó partja, fürdő vagy kiránduló hely a közelben stb.
Ha fordítva kell beleírnod a hirdetésbe, hogy hétvégi ház de lakóháznak is alkalmas akkor az kisebb értékűnek tűnik és sokan már nem is fogják megnézni a hirdetést se. Ha kevesebb az érdeklődő akkor kisebb eséllyel lesz közte olyan aki többet is hajlandó fizetni érte.
Semmi garancia nincs arra, hogy 55 millió helyett sikerül 65-ért eladnod, de ha 1 millió és sok munka ráfordításával akár csak 2-3 millióval többért sikerül eladni, az már jelentős haszon.
Ha már "csak" 6-7 M-val többet kapsz érte, az is megéri.
Én házat keresek, bárcsak belefutnék ilyenbe, hogy jóval olcsóbb, mint társai és 1M-ból megoldhatom utólag😄
Na, a 4-esbe nem sikerült bemásolnom azt a mondatot amiről beszéltem utána.
Ez lett volna:
"Túl szép, hogy igaz legyen bár olyan mint egy családi ház csak más a tulajdoni lapon."
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!