Kezdőoldal » Otthon » Ingatlan vásárlás, eladás » Hétvégi ház mindenképpen...

Hétvégi ház mindenképpen értékcsökkentő tényező a tulajdoni lapon?

Figyelt kérdés

Szeretném eladni a korábban vásárolt felújitott tégla hétvégi házam, garázzsal szigeteléssel stb. lakóövezetben van (tehát nincs akadálya átminősíteni) összközműves csak gáz nincs benne de van H tarifa és hütőfütő klíma. Kijött ingatlanos felmérni 55 milliot mondott szerinte ha átminősiteném +10 millioval drágábban tudnám eladni. Létezik, hogy ekkora különbség legyen? Egy átminősitéshez kell egy épitész aki legrosszabb esetben 1 milliot elkér engedélyezésre papirozásra. Most jól értem hogy 1 m Ft ráfordítással nyerek 10-et vagy annyira ez nem egyszerű? Túl szép, hogy igaz legyen bár olyan mint egy családi ház csak más a tulajdoni lapon.

Mit gondoltok?

okt. 30. 15:46
1 2
 1/13 mindentudó99 ***** válasza:
77%
Nyilván átminősíteném ha úgy jobban eladható lenne. Vevő ilyennel nem szeretne bajlódni
okt. 30. 15:56
 2/13 anonim ***** válasza:
100%
Évekig ingatlanoztam, hallgass az 1.-re, és TE írasd át!
okt. 30. 16:12
 3/13 anonim ***** válasza:
Igen
okt. 30. 16:26
 4/13 anonim ***** válasza:

"v"

Itt van a gond, hogy ha marad a "hétvégi ház" megnevezés akkor sok ember tényleg annak fogja nézni és aki nem hétvégi házat akar az nem fogja keresni. Vagyis kevesebb jelentkező lenne a házra és így kevesebbet is tudnál kérni érte.

Ha azt tudod írni a hirdetésbe, hogy hétvégi háznak IS alkalmas lakóház amit meghirdetsz, akkor dupla funkciója van - többnek értékelik a lehetséges vevők, ha egyébként van valami olyan a közelben ami hétvégi házként is kedvező. Pl. egy tó partja, fürdő vagy kiránduló hely a közelben stb.

Ha fordítva kell beleírnod a hirdetésbe, hogy hétvégi ház de lakóháznak is alkalmas akkor az kisebb értékűnek tűnik és sokan már nem is fogják megnézni a hirdetést se. Ha kevesebb az érdeklődő akkor kisebb eséllyel lesz közte olyan aki többet is hajlandó fizetni érte.

Semmi garancia nincs arra, hogy 55 millió helyett sikerül 65-ért eladnod, de ha 1 millió és sok munka ráfordításával akár csak 2-3 millióval többért sikerül eladni, az már jelentős haszon.

okt. 30. 16:28
 5/13 anonim ***** válasza:
100%

Ha már "csak" 6-7 M-val többet kapsz érte, az is megéri.

Én házat keresek, bárcsak belefutnék ilyenbe, hogy jóval olcsóbb, mint társai és 1M-ból megoldhatom utólag😄

okt. 30. 16:31
 6/13 A kérdező kommentje:
igen egyébként a duna mellett van 350méterre
okt. 30. 16:31
 7/13 anonim ***** válasza:

Na, a 4-esbe nem sikerült bemásolnom azt a mondatot amiről beszéltem utána.

Ez lett volna:

"Túl szép, hogy igaz legyen bár olyan mint egy családi ház csak más a tulajdoni lapon."

okt. 30. 16:37
 8/13 anonim ***** válasza:
100%
Hétvégi ház + ártérben. Innentől kezdve nem is érdekel(ne).
okt. 30. 16:47
 9/13 A kérdező kommentje:
Nem ártér és a kis-duna-nál van tehát szabályozva van. Mostani áradásoknál sem érintett semmit.
okt. 30. 16:55
 10/13 anonim ***** válasza:
100%
Az emberek nagyrésze lakáshitelre vesz házat, lakást, viszont hétvégiházra a bankok nem nagyon adnak, ahogy olvastam nem minden bank ad, és lehet akkor is magas kamattal. Szóval innentől necces az értékesítés, a jelenlegi besorolással.
okt. 30. 17:21
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!