Kezdőoldal » Otthon » Ingatlan vásárlás, eladás » Kisgyerekkel biztonságos jó...

Kisgyerekkel biztonságos jó hely az Őrs vezér tere, érdemes ott ingatlant venni? (előkelő villanegyedből költöznénk oda)

Figyelt kérdés
okt. 27. 13:17
1 2
 11/14 anonim ***** válasza:
Nem.
okt. 31. 07:51
 12/14 Dzsozika 75 válasza:
Szia. Villanegyedből lecsúszni a proliba soha se lesz jó és megbízható, de ezt a helyet is meg lehet szokni és a gyereked is az életre lesz nevelve. Előbb utóbb megszokod / szokjátok, hogy melyek azok a helyek amiket kerülni kell és hol van az ahol nyugodtan játszhat a gyerkőc.
nov. 3. 06:56
 13/14 anonim ***** válasza:
54%

Mi itt lakunk Zuglóban közel az Őrshöz, kiadó ingatlanunk is van az Őrsnél. Marhaság, hogy gettó hangulatát keltik egyesek! Ez egyfajta pánikkeltő viselkedésmód egyeseknél. Akkor érzik magukat menőnek, ha leszólhatnak embereket, lakóhelyeket, városrészeket. "Hallottam valakitől, akinek az mesélte, aki ismerősével történt arrafelé valami inzultus... vagy annak rokonával, barátjával..."

Nem elit környék, de élhető! Nincsenek műemlékek, nincsenek békebeli épületek, nincsenek NER lovagok igényeinek megfelelő luxushelyek. Viszont van jó közlekedés, áruházak és kisebb - nagyobb boltok, szolgáltatók, mozi, játszóház, barátságos és kellemes hangulatú óvodák, iskolák. Úgy gondolom, a legnagyobb előnye, amit sokan a hátrányának éreznek, főként átlagos, egyszerű emberek élnek errefelé, akik nem rázzák a rongyot és nem is várják el a szomszédiaktól. De mint mindenütt, itt is vannak mindenfelé emberek. A jó szomszédot, a szimpatikus tanárt, orvost, eladót, stb. ki kell fogni bárhol is éljen az ember. Megesik, hogy olykor antipatikus valamelyik, hát ilyen az élet. Kábítószerest, részegembert, kötekedőt az országban bárhol lehet látni. Egyáltalán nincsenek nagyobb számban az Őrsön és környékén, mint bárhol másfelé!

Kedves kérdező! Gondolom, okotok van, hogy arrafelé keresgéltek. Egyértelmű, olcsóbb ingatlanban gondolkodtok, mint egy villanegyed. Zuglóban lehetőség van kertes családiházra, kisebb - nagyobb társasházi lakásra és panellakásra is. Előzők kellemesebbek, utóbbi elviselhető. Panel esetében is érdesem olyat keresni, amely a zöldövezet mellett, vagy akár annak szélét érintőlegesen helyezkedik el. Ha nem közvetlenül a főút mellett van, akkor csendes lakhatást lehet élvezni.

Még az is előny, hogy Zuglóban valóban lehet kerékpárral közlekedni! Ha autóval jár az ember, számtalan áruház van kialakítva autós parkolóval, nem úgy, mint a belvárosban. (Árkád, Sugár, Ikea, több Lidl, Aldi, stb...) Az egyik Szakrendelő az IKEA és a Sugár között helyezkedik el. Meglepően jól működik néha. Ki lehet fogni! Mi laktunk a VI. kerületben, ott katasztrófa a rendelő! A XI. kerületben színvonalas, de manapság nagyon leromlik ott is. Mi máig oda járunk, illetve ide Zuglóba. Amíg a XI. kerületi rendelőben időpontra érkezve is 40 - 90 percet kell várni a labornál (1-2 hölgy veszi a vért), addig az Őrsön 10 - 20 perc alatt végzünk (5-6-an veszik a vért). 18 év alatt mindkét helyen külön van a labor.

Jómagam itt születtem Zuglóban, ahogy anyukám is, sokáig itt laktunk, több rokonunk itt élt. 8 éve élünk ismét itt (Törökőrön), kifejezetten jó döntés volt elköltözni az Andrássy útról! Bérlőink az Őrsnél szintén kedvelik az ottani lakhatást. Egyik unokatesóm családjával Zuglói oldalon, anyukája a Kőbányai oldalon lakik az Őrsnél. Senkitől nem hallunk panaszt!

nov. 3. 11:26
 14/14 anonim válasza:

#13! Én 6.kerületi vagyok, és pont Zugló a másik, ahol szívesen élnék, ha nem itt.(Éltem már ott is többször albérletben.)

Mi baj van a 6.kerületi szakrendelővel? Mióta felújították, tök kulturált, az egyik legjobb, ahol megfordultam. A rendelés mondjuk elég foghíjas, néhol alig van orvos és valóban sok helyen időponttal is várni kell, de én úgy tudom, ezek máshol is jellemzőek. A személyzet viszont nagyon szélsőséges. Vannak nagyon bunkók, de sok példás doki is!

Nem összehasonlításképpen, mert a zuglóiban csak egyszer voltam a magán uh-n terhesen. (Mondjuk most épp országos hír lett, hogy olyan elavult a gép, hogy nem vették észre egy magzat szívhangját.) Szóval bocsi, csak kíváncsi vagyok, mert megütötte a szemem.

nov. 4. 11:18
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!