Kezdőoldal » Otthon » Ingatlan vásárlás, eladás » Melyik országba érdemes...

Melyik országba érdemes költözni? Mire kell figyelni? Mennyi önerőre van szükség a biztonságos induláshoz?

Figyelt kérdés

Férjemmel egy ideje gondolkozunk, hogy külföldre költöztünk, egyelőre csak pár évre.

Tavaly vettünk egy házat itthon, így annak eladásából maradna valamennyi pénzünk, amiből biztonságosan ki tudnánk jutni, először akár bérelni is tudnánk lakást, bármit.

Angolul beszélünk mindketten, ő jobban ugyan, én sajnos nem használtam a nyelvet egy ideje, de meg tudom értetni magam.

Mindenképpen meleg, naposabb országokba mennénk, pl. Olaszország, Spanyolország. Egyelőre ezt a két országot néztük, de tapasztalatokra, véleményekre lennék kíváncsi.

Hova mennétek inkább?

Milyen lehetőség van munka terén, ha az ember egyelőre csak az angol nyelvet beszéli? (Ha erre kerül sor, szeretnénk megtanulni az adott ország nyelvét.)

Tényleg érdekel pozitív és negatív gondolat és tapasztalat ezzel kapcsolatban.

júl. 18. 18:24
 1/7 anonim ***** válasza:
100%
Nem beszéltél arról, hogy van e valódi szakmátok ami versenyképes lehet kint.
júl. 18. 18:46
 2/7 anonim ***** válasza:

A szakma sokat számít, és az életkorotok is.

Az angolotok milyen szinten van?

júl. 18. 19:49
 3/7 anonim ***** válasza:
50%
Akkor már inkább angol nyelvterület. USA, Ausztrália, Új-Zéland.
júl. 18. 20:39
 4/7 anonim ***** válasza:
38%

Ja, de ausztrál vagy kiwi visát kapni nem olyan egyszerű ám, ahhoz bizonyos szakmákban kell jónak lenni.

Az USÁt most nem ajánlom, politikailag meg törvényileg eny nagy káosz van, ki tudja milyen világ lesz ott egy-két éven belül. Az viszont fix, hogy a bevándolókat nem szererik.

júl. 18. 22:44
 5/7 anonim ***** válasza:
82%
En a helyetekben nem adnam el a hazat. Mi van ha nem tetszik a kinti elet es a penzetek elfogyott?
júl. 19. 02:40
 6/7 A kérdező kommentje:

Angolból én A2 szintre tenném magam jelenleg, a férjem B1-B2 szint között mozog.

Nekem csak képesítésem van, a férjemnek szakmája, szerelő.

Mindenképpen maradni szeretnénk Európában, hogy elérhető közelben legyünk a családnak és ők viszont nekünk.

júl. 19. 08:53
 7/7 anonim ***** válasza:
100%

Sokat nem tudtunk meg, neked képesítésed van, de mire?

Férjed mit szerel? Autót? Csak szakmája van, vagy van benne rendes tapasztalata is?

Kicsit úgy érzem, hogy ti ezt nagyon nem gondoltátok végig.

júl. 19. 08:58

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!