Miért rakják fel ugyanazt a lakást ugyanarra az ingatlanos oldalra többször is?
#10: Nem vitakozni akarok ezzel, de miért feltétele az eladás annak, hogy kiszámlázza az elvégzett munkákat (felmérés, értékbecslés, fotózás, stb), vagy a kiszállási költséget? Ez mind külön szolgáltatás, és az eladás is.
Minden más szakma legalább a költségeit kiszámlázza.
Az összes iparos elkéri legalább a kiszállási költséget akkor is, ha javíthatatlan amihez hívjuk őket. Vagy az orvosok akkor is kiszámlázzák az óradíjakat, ha le kellett mondanunk a foglalást bizonyos időn belül. Egyes éttermeknél ugyanígy van. Most már mindenki igyekszik legalább a költségeit behúzni, csökkenteni a veszteségeit.
Már megbocsáss, ha ezt az ingatlanközvetítő nem akarja megtenni saját magáért, akkor miért panaszkodik? Miért várja, hogy mások megértsék? Amikor lenne megoldás a problémára.
#11 Mivel az ingatlanost az ingatlan értékesítésével bízod meg. Az, hogy ezt miként teszi (csinál-e fotót, értékbecslést stb...) az az ő dolga. Az más kérdés, hogy ha ezeket lusta megcsinálni, akkor nem kell megbízni. De a feladata, amiért a pénzét kapja az az, hogy értékesítse.
Pl. elmész üzletkötönek egy céghez ahol jutalékot kapsz. Azért nem kapsz jutalékot, ha meglátogatod az ügyfelet és beszélgetsz vele. Azért sem, ha ajánlatot küldesz neki... Azért kapsz, ha értékesítetted neki a céged termékét. Hogy ezt úgy teszed, hogy mindössze egy telefonhívással meggyőzöd, vagy hetekig jársz a nyakára és elhívod ebédelni, kávézni stb..saját költségen, az a Te dolgod. Amire szerződtél, azért kapod a pénzed.
Még valami. Az ingatlanközvetítő nem panaszkodik. Jól lehet vele keresni, csak sokan egy nagyon egyszerű, csaló szakmának írják le, pedig nagyon-nagyon nem az. Persze, itt is vannak csalók ahogy minden szakmában ugye.... (jártam én már autószerelőnél is :) ) De aki ebből akar megélni és nem akarja, hogy rossz híre legyen, az keményen és lelkiismeretesen teszi a dolgát. Nem "húzza le" az ügyfelet ,ahogy már olvastam korábban is.
Panasznak nincs helye, viszont az általánosításnak sincs (miszerint csaló, lehúzó, k*cs*g*k az ingatlanosok). Szerintem
#13: Én nem írtam, hogy "csaló, lehúzó, k*cs*g*k".
Nekem csak az tűnik különösnek, amit leírtam. Senki és semmi nem akadályozza meg a közvetítőt, hogy szétválassza a szolgáltatásait és csináljon egy szolgáltatás menüt. Jogi akadálya sincs. Valami szerződést csak írnak és abban mégis benne kellene lennie tételesen, hogy miket végez el, nem? Azzal már szét vannak választva a különböző szolgáltatások.
#14 Ja, bocsánat, nem Rád értettem, hogy ilyet írtál. Csak olvasni sokszor ilyet.
Jogi akadálya tényleg nincs, de valamiért ez anno így alakult. Szerintem így "csomagban" van létjogosultsága, külön-külön nem nagyon,de persze akár lehetne szétválasztani is.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!