Kezdőoldal » Otthon » Ingatlan vásárlás, eladás » Mire és mennyit lehetne...

Mire és mennyit lehetne számolni, ha veszek egy hazát, ahol a falak állnak, de tető nincs?

Figyelt kérdés

Maga amit néztem olyan, hogy falak állnak a betonokoszorúval együtt.

Mennyibe kerülne egy tető erre? Kb mire lehet számolni még költséget, víz és kábelezés csak anyagköltséges vállakozó társammal kölcsönösen kisegítjük egymást, ezt ő anyagköltségben megoldja, fűtést magam csinálom ez a szakmám.

Szigetelés ráér 2 év múlva is.

Maga a ház 155nm

szept. 29. 15:19
1 2
 1/14 anonim ***** válasza:
68%

Megjósolhatatlan. Fogj bele és a felénél, vagy a pénzed végénél látni fogod, kb. mennyi lesz még. De ez is azon múlik, milyen minőségű, árú alapanyagokat használsz, mennyit tudsz saját magad elkészíteni, vagy használtan megvenni dolgokat, amiket felhasználsz, stb.

Ha szakmunkás vagy, szerintem erre jobban rá kellene látnod, mi mennyibe kerül.

szept. 29. 15:30
 2/14 A kérdező kommentje:

Vállakozó vagyok, ipari csőszerelő és minősített hegesztő. Nem lakossági dolgokkal foglalkozom, ezért semmit rálátásom nincs.

A szakmunkás nem egyenlő azzal, hogy egy épületet felépítek. De szakmámból és tapasztalataimból adódóan, a padlófűtést hőszivattyúval tudom saját magam kivitelezni. Ha akarnám, az elektromos hálózatot is, de gondolom mivel új építésű épület lenne, ezért nem végezhetem el.

De a tető, szigetelés és vakolás árait nem ismerem, mert erre nem terjed ki a vállalkozásom és a szaktudásom sem.

Ezért született meg a kérdésem.

De egyébként köszönöm a nesze neked fogd meg jól a semmit választ.

szept. 29. 16:24
 3/14 anonim ***** válasza:

Inkább úgy írd ki a kérdésedet, hogy mennyibe kerül mostanában eg alapozás meg a falak, még tető nélkül. Aki építkezett az erre tud neked felelni, hogy ez neki kb. mennyibe került.

Ennyi az amit meg tudsz spórolni az építkezésből, de itt is külön költség ha a víz és csatorna bekötés nincs kész vagy nem jó helyen van. Ha meg tudják neked mondani, hogy ez kb. mennyibe kerül (alap+falak) akkor csak levonod egy átlagos építkezés költségéből és a maradék az amibe neked kerülni fog befejezni a házat.

Abból már le tudod megint vonni azokat amiket te meg tudsz magad is csinálni.

szept. 29. 16:35
 4/14 anonim ***** válasza:
100%

Ha rajt van a tető és állnak a mellék falak az 40% otp szerint, neked csak falaid vannak, ami kevesebbe kerül, mint a tető. Így azt mondanám a teljes építési költség 20-25%-nál járhatsz, mivel az alapot is figyelembe kell venni.

Ha 600000 m2-el számolva ami felénk átlagos + telek akkor 450-480000 / m2-el számolhatsz kulcsra készhez viszonyítva

szept. 29. 16:36
 5/14 anonim ***** válasza:
Nagyobb kerdes, hogy miota all ugy. Ha evek ota azik, fagy, stb, akkor nem biztos, hogy jo lesz.
szept. 29. 18:08
 6/14 anonim ***** válasza:
Ekkora házra a tető ára kb. 10millió Ft, anyaggal, munkadíjjal, cserépfedéssel, stb. együtt. Viszont ez csak egy közepes irányár, térségfüggő, országon belül +/- 30% ingadozás van, bármennyire is meglepő!
szept. 29. 20:42
 7/14 A kérdező kommentje:

6# woow, köszönöm. Ez érdekelt igazán. De az a térségenkénti 60%os áringadozás lepett meg.

5# elvileg a téglának nem okoz gondot. De megkérdezem előtte szakembert

szept. 29. 21:33
 8/14 anonim ***** válasza:
Sajnos a tető tényleg 10 körül van.
szept. 30. 07:39
 9/14 anonim ***** válasza:

Ha a tégla vizesedik, ázik, aztán fagy, az semmiképp se jó.

Nekem a kertben volt a földben pár darab B30-as tégla, fogalmam sincs, hogy miért, ki tette oda, de amikor ki akartam szedni, akkor konkrétan darabokra esett.

Úgyhogy ha évek óta ott áll tető nélkül, akkor a helyedben nem venném meg.

Ha csak most hagyták félbe, akkor nem gond.

szept. 30. 07:43
 10/14 anonim ***** válasza:
Mi most vagyunk benne egy 95 nm-es ház felújitasában. Tetőnk van, ahhoz nem tudok hozzászólni. Elektromos szereles: 1x16 A-ről kértünk bővitest 3x32 A-ra. Hőszovattyús fűtés-hűtes a terv. Az iszloptól az óráig regisztralt villanyszerelő csinálta. Ez volt 800ezer ft. Ebben benne van: a bővités ára *a helyi aramsolgáltaþo arra is elkért több, mint 300ezer ft-ot), a cég munkadíja, 3 óradoboz és 2 villanyóra (egy normál meg egy vezérelt áram) A harmadik aramdoboz a H-tarifás órának lesz, a H-tarifát csak azutan tudjuk megigenyelni, miután megvan a hőszivattyú. Az órától már mindent a férjem csinált, mert ért hozzá. De az összes anyagköltség (vezetékek, gégecsövek, dugaljak, kapcsolók) meg fogják haladni az 1misit. (Összesen kb 40 kapcsolo, dugalj kella házba, csak az kb min. 260ezer ft. De persze, vannak drágábban is. Kb. 1,5 km új vezeték lett behúzva.) Szóval ez az elektromos resze. Belterre is el fog menni kb. 6 misi. Belteri ajtókat megússzuk vmivel 900ezer alatt (7 db) Ablak 6 db 1millió3-4százezer igy fejből. (2 légkamrás, tehat drágább. Az 1 légkamrás olcsóbb) plusz munkadij a mesternek. Hőszigeteles+nyilaszarócsere (anyagköltseggel együtt) volt 5millió vmennyi összesen. (Most nem emlekszem fejből, hogy ebből mennyi csak a hőszigeteles. A kettő munkadija együtt összesen 2millió vmennyi) Csempékre, járolapokra mi igyekszünk olcsobb kategóríat választani, de az is 7-8ezer ft/nm. A zalakerámia termekek olcsobbak és jó minősegűek. Persze, szépek az olasz csempék is. Kb. Ilyen árak vannak manapság. Megjegyzes: én a keleti végeken lakom. Budapesten es környékén nyugodtan radobhatsz egy kettes szorzót arra a munkadijra, amit írtam.
szept. 30. 07:46
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!