Milyen jogi lehetőségeim vannak ha a szomszédom olyan tevékenységet folytat amely miatt az ingatlanomat nem tudom értékesíteni?
Bejegyzett ebtenyésztőről van szó.
Az érdeklődők amint megtudják hogy mi van a szomszédban egyből elállnak a vásárlási szándékuktól. Évek óta nem tudom eladni a házamat pedíg mindenkinek tetszik és az ára is megfelelő.
A törvényes tevékenység mit jelent?
A szomszédoknak is hozzá kellet volna járulni a tevékenység megkezdéséhez?
Tehát összefoglalva.
Születésem óta élek a településen. Közösségi, önkéntes munkát a település érdekében hosszú éveken át végeztem.Majd ide költözik egy család aki minden engedélyeztetés nélkül belekezdhet egy olyan tevékenységbe amely az összes szomszédot zavarja de nekem, nekünk kell meghunyászkodnunk és elviselnünk a szagokat és a kb 20 kutya folyamatos ugatását. Nekem is ahogy majdnem mindenkinek van kutyám. De talán azért van külömbség a zajok elviselhetőségében. Szomorú hogy a törvény azt védi aki..... De inkább hagyjuk. Köszi a válaszokat
Ha nagyon zajos (és ezt te tényleg tudod igazolni, hogy nagyon zajos) akkor lehet birtokvédelmet kérni a jegyzőtől. Ha az általa folytatott tevékenység általál kibocsátott zaj meghaladja ahatárértéket. De ha valóban 20 kutyája van (és nem Te "halucinálod be" a 4 kutyát 20nak) akkor ott már lehetnek más problémák is.
Esetleg beszélgetni próbáltál vele, hogy próbálja csendesebben?
A kutyákat lecsendesíteni ha beindulnak valamire nagyon nehéz. Ez egy szinte öngerjesztő folyamat a kutyáknál, ha érted mire gondolok.
A kutya szám természetesen változó hiszen a szaporulat értékesítésének a függvényében változik. De a másik szomszéd megszámolta mert ő rálát a kennelre. Volt hogy több is volt mint 20.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!