Öröklök egy lakásból egy kis részt, de nem akarom eladni?
Az ingatlan árak a csúcson vannak lassan vidéken is.
Nem nőnek még a hivatalos inflációval sem.
Egy résztulajdonnak amúgy is kicsi az értéke, mert nagyon problémás.
Igazából csak a többi tulajdonos számára van értéke, vagy annak, aki az egészet vinné.
Szállj ki most, azt a pénzt fektesd be máshol ( akár egy ingatlan alapba, ha ingatlanban akarod tartani a pénzed), jobban jársz.
"Miért nem akarod eladni? -> Hogy nőjön az értéke"
Ajjaj. Most örököltél 1/5-öd tulajdonrészt és rögtön tőzsdézni akarsz vele? Mert ez amit csinálsz, tőzsdézés. És ahhoz láthatólag nem értesz. Sokkal jobb, ha a többiekkel együtt eladod most, és nem gáncsoskodsz.
Ugyanis teljesen feleslegesen vársz arra, hogy növekedjen az értéke. Nyilván növekedni fog. Most mondjuk ér 7 milliót a vagyonrészed, és 10 db 700 ezer forintos mosó-szárítógépet tudnál venni az árából. Ha két év múlva a lakásból a tulajdonrészed értéke felmenne 10 millióra, akkor növekedett az értéke ugyan, de a kapott pénz vásárlóereje nem nőtt, mert a mosó-szárítógép ára is felmegy majd közben 700 ezerről egymillióra, és ugyanúgy 10 darabot fogsz tudni megvenni az árából. Csak közben a lakás fenntartása meg az állagmegóvása elvitt pár százezer forintot az évek során.
Szóval feleslegesen várod az érték növekedést. Nem fogsz jobban járni. Csak a tulajdonos társaidat haragítod magadra, ha kötekedsz velük.
Most vitték le az árát, mert így darabban a kutyának sem kell.
Pedig biztos frekventáltabb helyen van, mint a tiéd.
Szorozd fel hattal az árát, aztán tekerj le az árösszehasonlításhoz.
Ha egészben adnák el, elmenne kb piaci áron, helyette most 2/3 piaci áron árulják.
1, még nem örököltem.. Ezt el is mondtam, hogy csak fogok. A végrendelet született meg egyenlőre. A lakás tulajdonosa még él.
2, de értek hozzá, a párom ingatlanértékesítő volt hosszú éveken át, a város egyik legprofibbja.
3, Ebben a városban budapesti lakásárak vannak, plusz rengeteg tőkés jön ide, a városunkat pumpálják felfele. Ez a lakás egy jó lokáción van.
4, én a kiadásra gondolnék, nem csak úgy állna üresen, de persze igen, az necces ennyi tulajjal.
5, Arra is gondoltam, hogy időközben felújításokkal növelhetnénk az értékét.
Most hirtelen ennyi jutott eszembe.
Teljesen természetes, hogy miután megszívatod a többi tulajdonost, beleölik a 15 milliós felújítás 80%-át egy közös tulajdonú kecóba és örömmel viszik neked havonta a rongyos 40 ezer forintodat a bérleti díjból. Majd amikor szükséged van a pénzre, akkor a korábbi rossz viszonyra tekintettel egyből el is passzolják a kéglit.
A legjobb amit tehetsz, hogy a 20%-ot ingatlanalapba fekteted, ha ennyire bízol a további áremelkedésben (valószínűleg hiába). Azért ne a szegény nagypapa előtt vesszetek össze az örökségén.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!