Vegyek lakást 10 millió önerővel vagy gyűjtsek még?
Az csak a törlesztő, de mennyi az önerőd, mennyit teszel félre felújításra, mennyibe kerültek a bútorok, hány évig vagy lekötve, stb.
Mellesleg 40M törlesztője nem 70k, hanem 300.
Fel van újítva, kb 20% önerőm volt, bútorok elhanyagolható összegbe kerültek, jó részük eleve megvolt. Tudom, mindjárt kiszámolod, hogy 5 év alatt 300 ezer forinttal jobban jártam volna, ha ETF be rakom.
Nem mondtam, hogy 40 milla törlesztője 70... azt mondtam, hogy a károgók 5 éve nekem is azt mondták, hogy nem éri meg lakást venni, most itt állnék lakás nélkül, havi minimum 130 cal több kiadással, és a meglévő pénzemet úgyse tudtam volna úgy befektetni, hogy ennél jobban járjak. De te nyilván igen, mert te, az albérletező jobb befektető vagy, tudjuk.
Nem, én lakást vettem és egy csomót buktam rajta ahhoz képest, mintha máshogy fektetek be.
A 10 éve vett lakáson viszont jól kerestem és örülök, hogy jókor tudtam belőle kiszállni.
Lehet egy elinflálódott fix hitellel a mostani is jobban nézne ki, de nem akarom arra alapozni a terveimet, hogy hátha megint megrogyasztja a gazdaságot a kormány.
Ráadásul a szomszédok is hangzavaros idióták lettek, de most adjam el, meg vegyek új bútorokat amik az új lakásba illenek?
"5 éve is mindenki károgott, hogy nem éri meg lakást venni, most havi 70et fizetünk a 200 ezres albi helyett."
Te vagy az a tipus, aki '13-ban arrol gyozdkodtel volna, hogy nem eri meg venni, az elmult 5 evben is rendszeresen cikkeznek az ingatlanosok, hogy most mar lehet venni, vege a valsagnak, aztan megis csokkentek az arak. :D
"17 nem tudom, honnan veszed, én pont azt mondom, hogy megéri venni."
En meg pont azt mondom, hogy '13-ban az akkori elmult 5 ev alapjan eskudtel volna a nagy igazsagra, ami csak a fordulatig az.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!