Birtokbaadás után mit kell csinálni?
A papírral elmegyek mind a 3 közműt átíratni?
Amíg nincs átírva addig nem is lehet használni áramot, vizet?
"A papírral elmegyek mind a 3 közműt átíratni?"
5 közmű van, illetve 5 helyre kell menni:
víz
gáz
villany
közös képviselet
kéményseprők
Ha nincs a lakásban kémény vagy villany, vagy gáz, akkor annyival kevesebb helyre kell elmenni.
"Amíg nincs átírva addig nem is lehet használni áramot, vizet?"
Mért ne lehetne....?
Ja, társasházra gondoltam.
Ha nem társasházról van szó, illetve nincsen közös képviselet, akkor oda sem kell elmenni.
Ahol nincsen víz, csatorna, ott a vízművekhez sem kell elmenni.:)
Társasház.
Kéményeseket hol kell keresni?
Közös képviselőnek csak jelzem hogy én vagyok az új tulaj vagy neki mit kell?
Ott áll, hogy ők is közmű!
Sajnos csak személyesen lehet velük boldogulni, és még csak nem is akadálymentes, EGY HOSSZÚ LÉPCSŐN KELL FÖLMENNI!!!
Viszont muszáj elmenni, és ott már minden régi iratot előszednek, érdemes mindent megnézni, mert így jössz tisztába a műszaki állapottal a lakásban, és a kéménnyel kapcsolatos kötelességeiddel is.
Sokszor nem tud adni a tulajdonos kéményseprőjegyzőkönyvet, pedig abból megtudod, milyen kötelezés van a kéményre. Ha eljárás van a katasztrófavédelemnél már, akkor is a mostani tulaj fog úgyis garanciálisan felelni, csak hát vásárlás előtt érdemesebb ezt a dolgot IS tisztázni és rendbe tenni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!