Kezdőoldal » Otthon » Ingatlan vásárlás, eladás » Mennyire rizikós etnikumtól...

Mennyire rizikós etnikumtól házat vásárolni?

Figyelt kérdés

Kinéztem egy házat, szuper helyen van, felújított. Volt egy halvány sejtésem, hogy milyen etnikumhoz tartozhat az eladó (csak az ingatlanossal találkoztam, a tulajjal nem), de bebizonyosodott, hogy jól gondoltam.

Van egy-két enyhén gyanús dolog a felújításnál, ezért visszamennék szakemberrel együtt, de röntgenszeme neki sem lesz.

Hallani lehetett régebben történetet a lókupecekről, hogy mit össze nem svindliztek a lovak eladásával, hogyan próbálták a lovakat fiatalabbnak, kelendőbbnek beállítani. Gyanítsak ilyet az ingatlannál is?

Legfőképp a tapasztalat érdekelne, hogy ha valaki vett házat ilyen helyről.

szept. 2. 19:22
1 2
 11/17 anonim ***** válasza:
72%
Csak óvatosan velük és a szagot nehéz eltüntetni.
szept. 3. 08:23
 12/17 anonim ***** válasza:
100%
Biztos, hogy nem vennék semmit tűlük. Ismerőstől úgy csaltak ki 2,5 milliót, hogy amint kifizette az előleget, azt azonnal levették a számlájukról, majd mindent letagadtak. Akinek a nevén futott a buli, eltűnt az országból. A cinkos kiccsalád természetesen zavartalanul tovább lakott a házban. Há' mí semmírő se tuttunk!
szept. 3. 16:04
 13/17 anonim ***** válasza:
78%

#8: "Hirtelen kifestés gyanúja kelthet okot. Tulajdonostól függetlenül"

Már miért lenne gyanús? Ha el akarnám adni a kecót én is kifestetném előtte.

szept. 3. 16:21
 14/17 anonim ***** válasza:
100%
Anyám akart venni cigánytól. Kifizette az előleget, majd meggondolta magát az eladó és nem adta el a házat. A pénzt nem adták vissza. Végrehajtónál van az ügy vagy 10 éve. Sosem fog látni belőle semmit. Eljátszották ezt másokkal is.
szept. 3. 16:32
 15/17 A kérdező kommentje:

Köszi a válaszokat!

Ezek pénzesek egyébként, lóeladással foglalkoznak, ahogy kivettem, és több telkük is van. Elvileg nem a haszonszerzés volt a felújítás apropója, hanem hogy ennek a teleknek a szomszédságában él a család, és a lányuknak vették meg ezt a házat és felújították neki, de a lány nem akart ezen a településen lakni. Az épület pár éve lett felújítva, azóta nem nyúltak hozzá, elvileg vártak, hogy hátha meggondolja magát a lány. Lehetne kamu a sztori, de az, hogy jómódúak, nem friss a felújítás (még a festés se meg semmi), és a szomszédos telken laknak, így valószínűleg mégiscsak igaz.

Csak jártam már romáknál, sokszor saját maguknak is úgy újítanak fel, hogy ott a stukkó meg minden f-s dekoráció, de amúgy a ház másik fele rohad. Itt amúgy tényleg sok mindent fel van újítva, csak néhol elég görbék a falak, és nem tudom, hogy ez elkapkodott/nemtörődöm munka, vagy valami kókányság.

Ki fogom kérni a földhivataltól a papírokat azért, meg egy statikust hívok hozzá, aztán meglátjuk.

szept. 3. 16:45
 16/17 Bogica0616 ***** válasza:
Bárki is az eladó, azt mindig érdemes átnézni. Mi nem kisebbségtől vettük az első házunkat, de a bojler csak fel volt akasztva a falra, a kád pedig nem volt bekötve a csatornába sőt a csap is csak dísz volt.
szept. 3. 22:56
 17/17 anonim ***** válasza:
100%
Családban volt vásárlás kisebbségtől. Áron alul volt a ház, szóval nem volt benne nagy rizikó, mondjuk arra senki nem számított, hogy sok évnyi szemetet ástak el a hátsó kertben.
okt. 13. 22:01
1 2

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!