Mennyire rizikós etnikumtól házat vásárolni?
Kinéztem egy házat, szuper helyen van, felújított. Volt egy halvány sejtésem, hogy milyen etnikumhoz tartozhat az eladó (csak az ingatlanossal találkoztam, a tulajjal nem), de bebizonyosodott, hogy jól gondoltam.
Van egy-két enyhén gyanús dolog a felújításnál, ezért visszamennék szakemberrel együtt, de röntgenszeme neki sem lesz.
Hallani lehetett régebben történetet a lókupecekről, hogy mit össze nem svindliztek a lovak eladásával, hogyan próbálták a lovakat fiatalabbnak, kelendőbbnek beállítani. Gyanítsak ilyet az ingatlannál is?
Legfőképp a tapasztalat érdekelne, hogy ha valaki vett házat ilyen helyről.
#8: "Hirtelen kifestés gyanúja kelthet okot. Tulajdonostól függetlenül"
Már miért lenne gyanús? Ha el akarnám adni a kecót én is kifestetném előtte.
Köszi a válaszokat!
Ezek pénzesek egyébként, lóeladással foglalkoznak, ahogy kivettem, és több telkük is van. Elvileg nem a haszonszerzés volt a felújítás apropója, hanem hogy ennek a teleknek a szomszédságában él a család, és a lányuknak vették meg ezt a házat és felújították neki, de a lány nem akart ezen a településen lakni. Az épület pár éve lett felújítva, azóta nem nyúltak hozzá, elvileg vártak, hogy hátha meggondolja magát a lány. Lehetne kamu a sztori, de az, hogy jómódúak, nem friss a felújítás (még a festés se meg semmi), és a szomszédos telken laknak, így valószínűleg mégiscsak igaz.
Csak jártam már romáknál, sokszor saját maguknak is úgy újítanak fel, hogy ott a stukkó meg minden f-s dekoráció, de amúgy a ház másik fele rohad. Itt amúgy tényleg sok mindent fel van újítva, csak néhol elég görbék a falak, és nem tudom, hogy ez elkapkodott/nemtörődöm munka, vagy valami kókányság.
Ki fogom kérni a földhivataltól a papírokat azért, meg egy statikust hívok hozzá, aztán meglátjuk.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!