Kezdőoldal » Otthon » Ingatlan vásárlás, eladás » Meddig érdemes várni az...

Meddig érdemes várni az ingatlanvásárlással?

Figyelt kérdés

Az asszony felhozta, hogy ideje lenne házra cserélni a lakást. Nem mondom, hogy ellene vagyok, de jelenleg elég meredekek még a hitelkamatok. Kiszámoltam, hogy ha eladjuk a lakást és egy normális, 70 millió körüli házat veszünk helyette, akkor kb. 250 ezer volna a törlesztő, amit kicsit soknak érzek, mert akkor max 100-150 ezer maradna félre tenni havonta, ami nagyon kevés.

Nem sürgős a dolog, megvagyunk a mostani lakásban, csak jó lenne, ha bármikor ki tudnánk menni a kertbe meg kiülni a teraszra egy kellemes délután (most erkélyünk sincs).

Én várnék még vele akár 1-2 évet is, hogy helyre rázódjanak a kamatok, mert azért nem mindegy, mennyit fizetünk, csak nem tudom, hogy az ingatlanárak nem fognak-e jobban emelkedni.

Hozzáteszem: NEM Budapest, még csak nem is a közelében!

szept. 1. 13:39
1 2 3
 21/22 anonim ***** válasza:
20: sopron környéken lakok, itt most az egyre inkább divat, hogy a jól keresők egy része már inkább burgenlandban vesz házat/ lakást. Már nincs akkora különbség mint régen, elég jól felzarkoztak a hazai árak. És ha az ember kiad egy vagyont akkor már inkább egy Ausztriai ingatlanra adja ki, többet ér. Plane ha már nem is horribilisan nagy a különbség.
szept. 4. 17:25
 22/22 anonim ***** válasza:

21: Hol van a burgenlandi ingatlanportál, meg tudod adni? Vagy akár távolabb. Köszi!

És milyen adók vannak rá ott?

Ha van ott ingatlanod, akkor tartózkodhatsz is ott bármennyit?

Hogy vannak a jogszabályok?

szept. 4. 23:16
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!