Ahhoz, hogy ingatlanos legyek el kell végeznem az ehhez szükséges tanfolyamot, hogy papírt kapjak róla, vagy csak bemegyek egy céghez és csak úgy felvesznek és alkalmaznak mint ingatlanos?
Ha magad akarsz vállalkozni, akkor igen. Ismerek egyet baráti körből, aki pár éve lett ingatlanos kényszerből. Előtte matek és számtech szakos középiskolai tanár volt.
Egy biztos, sokkal jobban él, mint anno tanárként. A tanárok azóta sem a legjobb fizetésükről híresek.
Mindegy, tőle hallottam, hogy működnek a dolgok:
Régen OKJ-s tanfolyam volt szakdolgozattal és a végén nagy vizsgával, államilag elismert végzettséggel, most is ugyanaz a dolgok menete, csak már nem OKJ a képzési rendszer neve.
Próbálkozni lehet végzettség nélkül is ingatlanos cégeknél. Ha fel is vesznek, ugroncként, bocsánat, szebben mondva gyakornokként fognak alkalmazni, lehet, hogy pénzt se látsz sokat hacsak nem neked kell fizetned, hogy ott lehess.
2: Lehet viccelni az ingatlanközvetítők alacsony IQ-jával, de én szegény ingatlanügynököt még nem láttam. Nagyon jól élnek. Annyit, vagy többet simán megkeresnek mint én programozóként, pedig elvileg én is jól keresek a kódolással (még).
Nem hülyék, hanem inkább dörzsöltek, a többségük túlságosan is. Nem mintha az eredeti tulajdonosok nem próbálkoznának, hogy átverjenek. Már senkiben nem lehet megbízni.
Mármint ha ingatlanos alatt ingatlanközvetítőt értett a kérdező, mert szokás az ingatlankiadásból élőket is ingatlanosnak hívni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!