A melléképület nem jó helyen szerepel a térképen. Milyen hivatalhoz kell fordulnunk, mi szükséges a térkép rendezéséhez?
Önkormányzat, építési osztály.
Földhivatal.
Mikori épület? 10+ évesnél már nincs akkora baj. Ha fiatalabb, akkor el is bontathatják.
Viszont nekem fura, hogy a csok mellé ilyen kikötést kaptatok. Miben írták le és milyen határidőt kaptatok?
Mi tavaly vettünk fel csok-ot, nincs minden melléképület feltüntetve a vázrajzon, sőt, a lakóingatlan sem jól, mégsem törődött ezzel a kutya sem.
Meg kell bízni egy mérnököt, aki módosítja a vázrajzot és intézi esetleg a fennmaradási engedélyt. Itt a kora lehet a problémás, ahogy említettem.
Földmérőt keress! Készít egy változási vázrajzot, amit ő beküld a földhivatalhoz záradékolásra. kb 3-4 hónap mire felkerül a térképmásolatra a változás, ha nem kéred a gyorsított eljárást. A te esetedben ez feleslegesnek tűnik, de te tudod mi a határidő. Gyorsítottan megoldják 8 nap alatt a záradékolást, neked az elég a csokhoz.
A MePar ról nézik vissza mikor épült a mellék épület, légi felvételek alapján, ha megvan 10+ éve egyszerűbb a dolog, de majd a földmérő mond mindent. Ez a munkája része, ezért mindig képben van az aktuális téged érintő rendeletekkel, előírásokkal.
4+
én is mellék épületetek miatt csináltam ezt végig kb 3 éve, akkor olyan 70000-be megállt gyorsítással. Nekem sürgős volt.
Fejér megyében egy változtatási vázrajz készítése földhivatali ügyintézéssel 130ezer volt év elején, szerintem ilyesmire készülj.
Ha esetleg fennmaradásit kell kérni az más tészta, de itt elvileg fel van tüntetve csak rossz helyen, igaz?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!