Elajándékozott ingatlan, öröklés?
Elajándékoztam egy házat anyámnak, "gyermeki szeretetből" indok van megjelölve az ajándékozási szerződésen.
Ha meghalna, lehetne valamit tenni, "visszakövetelni" az ajándékot, hogy a többi gyereke ne örököljön belőle?
Igen, az ajándék visszavonható, de ennek nyomós okának (okainak) kell lenni. Pl. a megjándékozott gyermek nem teljesíti a szülőkkel szembeni köteles gondozást, vagy pl. a megajándékozott gyermek 1 évnél hosszabb letöltendő börtönbüntetésre lett ítélve és hasonlók.
A Te eseted nem ide tartozik.
"Mióta ráírattam, nem is beszélünk."
Ez mondjuk ok lehet az ajandek visszakovwteleswre
Én meghalok ezektől a kérdésektől. Nem is akartad anyádnak ajándékozni, csak addig nyaggatott, hogy képes voltál az ölébe dobni valószínűleg több tízmillió forintot, most meg attól félsz, hogy nehogy más örökölje? Akkor mi a francnak ajándékoztál?
Látatlanban ez az egész semmi másról nem szólt anyád részéről, csak hogy az ő halála után ingatlantulajdonhoz juttassa a "csöves" tesódat. De én nem értem, hogy ezt te hogy nem láttad át már a legelején. Érdekes család, annyi szent.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!