Elajándékozott ingatlan, öröklés?
Elajándékoztam egy házat anyámnak, "gyermeki szeretetből" indok van megjelölve az ajándékozási szerződésen.
Ha meghalna, lehetne valamit tenni, "visszakövetelni" az ajándékot, hogy a többi gyereke ne örököljön belőle?
Ahogy 1 írta, az ajándék már anyádé.
Miért nem beszélsz vele, hogy ez tőled csak neki volt szánva és szeretnéd ha a tulajdonjoga visszakerülne hozzád és neki maradna a haszonélvezői jog rajta?
Mondd el neki, hogy nem tudtad, hogy így is lehetne, hogy ő csak a haszonélvezetet kapja meg, amivel pont minden ugyanaz maradna, mint eddig, csak később lenne egyszerűbb a helyzet közted meg a testvéreid között, mert nem lenne vita a ház miatt.
Ő visszaajándékozná neked úgy, hogy a szerződésben benne lenne az ő holtig tartó haszonélvezete. Akkor az nem elvehető tőle, senki nem rakhatja ki akkor se ha esetleg veled történne valami. Csak a halála után lenne egyértelmű a helyzet.
Nem.
Az ajándék lényege éppen az, hogy onnantól az övé...
Haazonélvezete volt rajta, de addig zaklatott míg rá nem írattam az egészet. Mióta ráírattam, nem is beszélünk.
Mindegy akkor, csak kíváncsi voltam.
"addig zaklatott míg rá nem írattam az egészet"
Ez lenne a "gyermeki szeretetből"?
Meg most akkor mi a gond azzal, hogy mások öröklik? Eddig sem ragaszkodtál nagyon hozzá.
"Tényleg csöves, hajléktalan szállón él."
. Pont úgy hangzik, mint akinek nagy szüksége lenne egy lakásra, például egy olyanra, amelynek a sorsa annyira nem érdekelt, hogy egy kis noszogatásra átirattad más nevére.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!