Székesfehérváron melyek a rossz illetve jó környékek?
Kedves Székesfehérváriak!
A segítségeteket szeretném kérni.
Székesfehérvárra fogok költözni,és van néhány címem,amit a napokban fogok megnézni kiadó lakás ügyben.
Az alábbi utcákról mi a véleményetek?(Jó-rossz környék,távol van mindentől,stb.)
-Bátky Zsigmond utca
-Semmelweis Ignác utca
-Tóváros
-Fecskeparti lakótelep
-Szedreskerti lakótelep
Köszönöm a segítséget!
Jelenleg nincs nagyon rossz környék ami eszembe jutna, szinte minden putri fel lett számolva az évek alatt, a rózsaligetnél van a garzon ház, abban laknak önkormányzati lakásokban érdekes elemek, de én konkrétan laktam is ott velük, de ők is max igénytelenek, büdösek…
Hübner András útnak volt pl rossz híre régebben, mert ott sok cigányt beköltöztettek önkormányzati lakasokba, de az már kb 15 éves sztori, a problémásak rég eltűntek, akik maradtak, azokkal meg nincs semmi baj.
Szerintem a Bátky zsigmonddal járnál a legjobban, az egy rettenet nyugodt környék, mégis totálisan frekventált, minden ott van egy köpésre… tesco, spar, lidl, penny, belváros, pláza, media markt, gyógyszertár, kondipark, boxedzőterem, konditerem, minden…
A listádból a fecskepart a kakukktojás, az eléggé kieső helyen van, de az sem horror távolság.
Csövesek és kóbor cigányok mindenhol előfordulhatnak, de az utóbbi 10 évben rengeteget javult fehérvár közbiztonsága, a balhés egyedek általában egész nap az autóbuszállomás környékén lebzselnek.
#1-es
Nagy köszönöm a részletes leírást!
Megy a zöld pipa.
Fecskepartot nem ismerem annyira, viszont helyileg kissé messze van a belvárostól, kinn a város szélén, a laktanyáknál, szóval a távolság miatt nem ajánlom! A többi viszont elég közel, még akár gyalog is elérhető a belváros, ahol minden “1 kupacon” megtalálható: történelmi belváros üzletekkel, Alba Pláza, Fehér Palota üzletközpont, McDonald’s, és a buszpályaudvar.
A Szedreskerti az pontosítva lakóNEGYED - csak 4 emeletes panelek, garázssor, Tóparti Gimnázium, horgásztó, és a pusztaság, másik oldalról viszont a Rózsaliget, az uszoda, és néhány percre a belváros. Egy középiskolai osztálytársam itt nőtt fel, jelenleg pedig egy fiatal kolléganőm (24 éves) is itt lakik albérletben egyedül, szóval abszolút nem rossz.
Bátky Zsigmond utca csak pár saroknyira van a belvárostól, Palotaváros túlsó oldalán, az a legközelebbi!
Semmelweis és a Tóváros két ellentétes irányban, de kb. egyforma távolságra a belvárostól, elég közel.
Még a Rádió lakótelepen is szoktak lenni kiadó lakások, ha szóba kerülne, de azt még annyira sem ajánlom, mint a Fecskepartit: Tóvároson túl a város másik szélén, mindentől kiesik, egy ott lakó kollégám szerint ordibáló szomszédok is vannak, éjszaka hátborzongató hely.
Nappal a buszpályaudvar és a Pláza között szoktak lenni cigányok, egész nap ott vannak, de szerencsére sokan mások is, eléggé forgalmas központi hely, 1-2 szóval simán le lehet rázni őket.
Éjszaka pedig a történelmi belvárosban és a vasútállomáson szoktak lenni kétes alakok, de pont ezért ilyenkor ezeken a helyeken fokozott a járőrözés. Fehérvár összeségében mindig a jobb városok közé tartozott, sose volt komolyabb panasz a közbiztonságra!
Nagyszerű az örhalmi szőlők, de az egy kertváros, nyilván nem véletlenül a paneles övezeteket nézi a kérdező lakásbérlésre
Arról nem is beszélve, hogy az őrhalmi relatíve nem valami frekventált, kocsi nélkül elég nehézkes bejutni a városba.
Igen, az Őrhalmi szőlők az kertvárosi rész, de még ha az ingatlanok típusát nem nézzük, én akkor sem szívesen ajánom, mert nem frekventált hely: közvetlenül mellette van a Sóstó Ipari Park, a házak között több ipari jellegű bolt, az út túloldalán meg csak egy sűrű erdő, miközben a belváros meg eléggé messze van, kb. 4 km !
#4 voltam
#7: "Sűrű erdő". 🤣 Az a sóstói természetvédelmi terület, Kedvesem.
Az egy nyugododt, békés környék, tudom ajánlani. Legfeljebb a Sárkeresztúri út tud kicsit túl forgalmas lenni olykor-olykor.
Igazéból ott az auchan, kfc, de van már a határában penny is… egy biciklivel ezek még a legtávolabbi pontjáról is max 10percre vannak, de a belváros sincs messzebb 15percnél, szóval nem indokolt ennyire kiesőnek mondani… azért szfvár nem budapest, nincsenek valami nagy távolságok.
Én az auchannál nőttem fel, és 5 éven át jártam be a fehérpalotába melózni gyalog… 2*45perc séta azért az sem egy haj de nagy táv…
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!