Magyarország melyik városába érdemes költözni, ha ezeket szeretnénk figyelembe venni? Többi lent.
- legyenek programok, látnivalók, ne csak unalmas egyhangú legyen a város, ahol soha semmilyen koncert, fesztivál, ünnepség, stb. nincsen. (Jelenleg olyan városban élünk, és ezt nagyon utálom)
- fizetés szempontjából több, mint közép és kelet Magyarországon
- legyen kórház, ahol tudok dolgozni, vagy a közelben legyen
- közbiztonság jó legyen
Kis város, nagy város szóba jöhet.
Veszprém és Budapest kizárva.
Hát pár évet laktam Egerben és évente járok oda rokonokhoz, anno egyetemistaként még elég sok buli meg klubrendezvény volt, és a turistáknak is szintén mindig kitalálnak valamit. Szóval minden este be lehetett rúgni valahol meg táncolni, vagy összejárni sportolni, ismerkedni. Szerintem azért nem maradnak ott a fiatalok (magamból kiindulva), mert tele van a méretéhez képest és már nincs munkalehetőség.
A látnivalók pedig szintén mindenhol végesek - azért szoktak az emberek máshová menni élményeket gyűjteni, mert ami helyben van, az már nem annyira érdekes ott lakva, mint látogatóként volt. Székesfehérvár is nagyobb, program, munka mindig akad, mert ipari, de azért a belvárosi látnivalókból kevesebb van, arányaiban több a kertvárosi, lakótelepi rész, mint a történelmi és kirándulós. De persze ki lehet onnan is vonatozni a Velencei tóhoz vagy a Balatonhoz.
Budapest meg a majd' kétmilliós lakosságával persze van annyira nagy, hogy mindig legyen valami új, na de ott utazhatsz 2 órát a városon belül, míg egy kisebb városból ez idő alatt már egy másik városban lehetsz. De Pesten is sokszor valami agglomerációból vagy másik városból gyorsabban beérsz valami vonattal a belvárosba, mint a külvárosból autóval. És hát nem véletlenül járnak ki a Budapestiek is pl. a Dunakanyarba, Velencei tóhoz és mindenfelé. Szóval én nem ragaszkodnék ennyire ehhez az elmélethez, hogy városhatáron belül legyen meg minden. Megértem, ha valaki szereti a nyüzsgést, sokféle szolgáltatást, mint étterem, pláza, fodrászok, de a szórakoztatást azért elsősorban nem kívülről érdemes várni. Aki viszont nem szeret barátozni, vegyülni, nem lesz társasága, az minden városban magányos (amivel nincs baj, csak ha őt zavarja).
Köszönöm mindenkinek a javaslatokat.
Nem miattam gondoltam úgy, hogy nyugaton többet keresnék ezzel, mert tudom, hogy nem. Hanem a férjem miatt.
Veszprémben nőtt fel, diákmunkásként sokkal többet keresett, mint Szeged mellett. Szeged azért nem jön szóba, mert nagyon meleg város és én a meleget nagyon rühellem. Az allergia sem épp jó.
Van egy kollégája, aki szerint nyugaton többet keres, mint anno keleten.
Bele se gondoltam abba, hogy nyugaton hiába több a fizu, ha az árak magasak. Akkor mindent elölről.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!