Van itt olyan, akinél elszakadt a húr és eladta a házát/lakását majd eldőzsölte a pénzt?
és most nincstelen.
Nagyon efelé hajlok, utálom a munkámat, az életemet, van egy 40milliót érő kis ingatlanom, abból pár évig ellébecolnék egy olcsóbb országban. Utána lesz ami lesz effektus.
Igen, de nem szimplán hirtelen felindulásból. Pszichiátriai betegség és függőség miatt elvesztettem a munkám, meg is akartam halni. Eleinte csak a számlákat nem tudtam fizetni, aztán már ennem sem volt mit. Eladtam a lakást, elkezdtem albérletezni, de nem voltam olyan állapotban, hogy normális munkát találjak, semmi nem érdekelt, újra elmerültem a függőségeimben, amire a maradék pénzem is elment. Úgyhogy egyszer csak azt vettem észre, hogy már egy rohadt kanyi nem maradt a számlámon... :(
Már jó ideje dolgozom, de annyit nem keresek, hogy önálló albérletet tudjak fizetni, úgyhogy hol szívességből, hol munkáért lakom itt-ott, nem éppen ideális körülmények között...
Kérdező
Azt kellene átgondolnod, hogy mennyi idő alatt tudsz megszerezni újra 40 milliót és mennyi időbe telne elkölteni a pénzt külföldön lébecolva.
Az elsőre a válasz, hogy valószínűleg évtizedek alatt sem jönne össze újra 40 millió - értékén nézve, míg külföldön ha csak ebből akarnál megélni, akkor pár év alatt teljesen elfogyna és akkor nem is költöttél belőle sokat, csak ami feltétlen szükséges.
A nettó minimálbér nálunk most 177 ezer Ft. Abban egyetértesz szerintem, hogy ebből itthon sem lehet megélni, a duplája sem lenne elég hozzá külföldön. Vegyük azt, hogy lakást akarsz bérelni, utazni akarsz, élni valamiből, legyen havi 500 ezer amit elköltesz. Akkor 6 évre elég ez a pénz, de éppen csak elvegetáltál és nem vettél egy repülőjegyet, nem jártál bulizni, csak épp túlélted.
Ha eldőzsölnéd a pénzt, az azt jelenti, hogy havonta 2-3 milliót költenél el. Akkor 1,5 évig se tartana ki.
Aztán ott állsz a semmiben. Most legalább lakni tudsz valahol.
Ha annyira bajod van akkor hagyd a fenébe a munkádat, add ki bérlőnek a lakásodat és menj ki külföldre nyugodtan! Vegyél egy repülőjegyet valami olcsó országba a távol-keleten és ott eltölthetsz egy csomó időt úgy is ha csak a bérleti díjat kapod meg havonta itthonról. Nem lesz dőzsölés, de lesz élmény, talán rájössz, hogy még sem olyan sz@r itt az élet - vagy nem, és maradsz ott vagy tovább mész máshová. Ha dőzsölni nem is tudsz, de dolgozni mindenhol lehet.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!