Kezdőoldal » Otthon » Ingatlan vásárlás, eladás » Van itt olyan, akinél elszakad...

Van itt olyan, akinél elszakadt a húr és eladta a házát/lakását majd eldőzsölte a pénzt?

Figyelt kérdés

és most nincstelen.

Nagyon efelé hajlok, utálom a munkámat, az életemet, van egy 40milliót érő kis ingatlanom, abból pár évig ellébecolnék egy olcsóbb országban. Utána lesz ami lesz effektus.

aug. 2. 15:30
1 2
 1/14 mindentudó99 ***** válasza:
100%
Ismerek ilyen embert. Összekerültek az asszonnyal mindkettőjüknek ez lett a 2. házassága. 1-1 Pesti lakasuk volt. Mindkettőt eladták . Egy lakás árából falun vettek házat és felújították. Másik lakás árát felzabálták éttermekbe meg az asszony ellébecolt nem dolgozott. Elváltak a ház az asszonyé lett a gyerekkel aki bagóért elherdálta meg cserélte egy vályog romra. A férfi az anyjánál tudta meghúzni magát. Ha az nincs az utcára kerül. Ne csináld ezt mert hajléktalan leszel. Még annak is több értelme van ha ekadod és fele annyiért veszel egy viskót és a többit feléled. Ingatlan nélkül ne maradj.
aug. 2. 16:04
 2/14 anonim ***** válasza:
100%
Nekem is ismerősöm csinálta ezt. Összejött egy nővel, odaköltözött, a lakását eladta, elkaszinózta az egészet kb fél év alatt. A nővel később összeveszett, a nő házának az udvarán volt egy deszka bódé, ott élt 2évig, mert közben kiderült, hogy rákos és a nő nem dobta ki az utcára.
aug. 2. 17:37
 3/14 veszettkecske ***** válasza:
100%
Hát, ha csak ez az egy ingatlanod van, akkor ne csináld ezt szerintem. Ha van még egy másik, akkor esetleg, de inkább add ki, vagy fektesd be a pénzt stb.
aug. 2. 18:08
 4/14 retektorta ***** válasza:
100%
Ezen én is elgondolkoztam már, de az a baj, hogy hamarabb fogyna el a pénz, mint ahogy meghalnék. És mivel egész életemben volt pénzem (nem vagyok gazdag, de sosem kellett a boltban megnéznem, hogy mi mennyibe kerül) ezért nem tudnék nincstelenül élni. Szóval gyáva vagyok hozzá.
aug. 2. 22:14
 5/14 retektorta ***** válasza:
100%
Folyt. Ismertem egy embert aki ezt csinálta, neki megmondták az orvosok hogy halálos beteg, menthetetlen, és mennyi van hátra. Csak elszámoltak valamit, és nem halt meg időben :) Ez régen volt, már biztos nem él szegény.
aug. 2. 22:16
 6/14 anonim ***** válasza:
100%

Igen, de nem szimplán hirtelen felindulásból. Pszichiátriai betegség és függőség miatt elvesztettem a munkám, meg is akartam halni. Eleinte csak a számlákat nem tudtam fizetni, aztán már ennem sem volt mit. Eladtam a lakást, elkezdtem albérletezni, de nem voltam olyan állapotban, hogy normális munkát találjak, semmi nem érdekelt, újra elmerültem a függőségeimben, amire a maradék pénzem is elment. Úgyhogy egyszer csak azt vettem észre, hogy már egy rohadt kanyi nem maradt a számlámon... :(

Már jó ideje dolgozom, de annyit nem keresek, hogy önálló albérletet tudjak fizetni, úgyhogy hol szívességből, hol munkáért lakom itt-ott, nem éppen ideális körülmények között...

aug. 2. 23:59
 7/14 anonim ***** válasza:
100%

Kérdező

Azt kellene átgondolnod, hogy mennyi idő alatt tudsz megszerezni újra 40 milliót és mennyi időbe telne elkölteni a pénzt külföldön lébecolva.

Az elsőre a válasz, hogy valószínűleg évtizedek alatt sem jönne össze újra 40 millió - értékén nézve, míg külföldön ha csak ebből akarnál megélni, akkor pár év alatt teljesen elfogyna és akkor nem is költöttél belőle sokat, csak ami feltétlen szükséges.

A nettó minimálbér nálunk most 177 ezer Ft. Abban egyetértesz szerintem, hogy ebből itthon sem lehet megélni, a duplája sem lenne elég hozzá külföldön. Vegyük azt, hogy lakást akarsz bérelni, utazni akarsz, élni valamiből, legyen havi 500 ezer amit elköltesz. Akkor 6 évre elég ez a pénz, de éppen csak elvegetáltál és nem vettél egy repülőjegyet, nem jártál bulizni, csak épp túlélted.

Ha eldőzsölnéd a pénzt, az azt jelenti, hogy havonta 2-3 milliót költenél el. Akkor 1,5 évig se tartana ki.

Aztán ott állsz a semmiben. Most legalább lakni tudsz valahol.

Ha annyira bajod van akkor hagyd a fenébe a munkádat, add ki bérlőnek a lakásodat és menj ki külföldre nyugodtan! Vegyél egy repülőjegyet valami olcsó országba a távol-keleten és ott eltölthetsz egy csomó időt úgy is ha csak a bérleti díjat kapod meg havonta itthonról. Nem lesz dőzsölés, de lesz élmény, talán rájössz, hogy még sem olyan sz@r itt az élet - vagy nem, és maradsz ott vagy tovább mész máshová. Ha dőzsölni nem is tudsz, de dolgozni mindenhol lehet.

aug. 3. 00:50
 8/14 anonim ***** válasza:
100%
Ismerek ilyeneket vagy meghaltak vagy mostanra nyomorban élnek. Valamiféle rendszeres bevétel kell, bérleti díj, kamat, nyugdíj stb. , ha nem érdekel a munkahely.
aug. 3. 08:38
 9/14 A kérdező kommentje:
Köszi a rémtörténeteket. Akkor ez tényleg nem tud jól elsülni... :D
aug. 3. 09:10
 10/14 anonim ***** válasza:
100%
Miért nem tudsz úgy kimenni, hogy kiadod albérletbe ? Dorzsolni nem fogsz kint de jó esellyel az ottani lakhatasod fedezi az itthoni, talán még plusz is marad. Persze vmi meló kint is kell akkor de legalább itthon vár az ingatlan ha kielted magad.
aug. 4. 11:03
1 2

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!