Kezdőoldal » Otthon » Ingatlan vásárlás, eladás » Házat szeretnék vásárolni. Mi...

Házat szeretnék vásárolni. Mi a teendő?

Figyelt kérdés

A házhoz kell egy szerződés.

Olvastam, hogy közjegyzőhőz vagy ügyvédhez kell menni ezzel kapcsolatban.

Ha nem akar az eladó az ügyvédhez és közjegyzőhőz se bejönni, hogy oldjam meg a vásárlást?

Azt momdja tuti nem megy be, felajánlottam beviszem, de nagyon ellenszenves.

Ilyenkor lehet valamit tenni?

Akkor tanu nélkül adjam át a pént? Vagy hogy? Kész agyrém...

Már 2 hónapja húzza csak az agyam.

júl. 31. 14:46
 1/10 anonim ***** válasza:
100%
Egyáltalán el akarja adni?
júl. 31. 14:48
 2/10 anonim ***** válasza:
100%

Már nem lehet ügyvéd/közjegyző nélkül házat adni-venni.

Hívjatok házhoz ügyvédet.

júl. 31. 14:56
 3/10 anonim ***** válasza:
94%

Nem akar bemenni, mert ott kiderül, hogy nem 1/1 vagy hatalmas hitel van rajta, nincs engedély rá, vagy haszonélvezet van, és hasonló nyalánkságok.

Ügyvéd nélkül egy fillért ne adj neki.

Attól, hogy fizetsz, nem kerül a nevedre semmi.

júl. 31. 14:57
 4/10 A kérdező kommentje:
Nem, nem adok neki pénzt. De most voltam nála megint pont és olyan iszákos állapotban van. Hihetetlen....
júl. 31. 15:19
 5/10 anonim ***** válasza:
90%

Kérdezz rá, hogy el akarja e adni egyáltalán, mert másképp nem megy. Nincs opció.

Lehet, hogy nincs hova mennie.

júl. 31. 15:23
 6/10 anonim ***** válasza:
78%
És ha az ügyvéddel elmennél hozzá? Tökmindegy, hogy az irodájában vagy akárhol vagytok.
júl. 31. 15:28
 7/10 anonim ***** válasza:
90%
#6 jó ötlet, kivétel ha éppen megint seggrészeg, mert akkor az ügyvéd azt mondja beszámíthatatlan, nem irat alá semmit.
júl. 31. 15:30
 8/10 anonim ***** válasza:
100%
Nemrés adtunk el és vettünk. Vételkor házhoz jött az ügyvéd, mert kisgyerekekkel az eladó nem akart bemenni a városba. Hogy van-e a házon teher, azt meg szintén az ügyvédnek kell ellenőriznie. Közjegyzőhöz csak hitel miatt kellett menni annak, aki felveszi, sima adásvételhez csak az ügyvéd elég volt.
júl. 31. 15:33
 9/10 anonim ***** válasza:
85%

Ismerős történet. Nem akarja eladni csak a pénz kell neki. Meg amig ott dorombolsz neki addig sincs egyedül. Ha nagy nehezen aláírja a szerződést, utána sem akar majd kiköltözni.

Keressetek másik házat inkább.

júl. 31. 22:16
 10/10 A kérdező kommentje:
Utánna a hatósággal kitetetem, nem érdekel. De szép a ház és meg is éri az árát.
aug. 2. 02:33

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!