Kezdőoldal » Otthon » Ingatlan vásárlás, eladás » A jó helyen lévő romos házakat...

A jó helyen lévő romos házakat miért nem adják el?

Figyelt kérdés

A XXII. kerületben élek és az utcánkban van egy ház amit már kezd visszavenni a természet. Legalább 25 éve ott áll de eladó táblát még sosem láttam rajta. Pedig a mi környékünkön nem egy ilyen eset volt, hogy főleg külföldi befektetők megvették a régi házat, elbontották majd egy zsír új családi házat húztak a helyére.

Nem értem a tulajdonost, hogy miért nem akarja se felújítani, se eladni.

Nem hiszem, hogy spekulálna vele mert régen még a ház is értékes volt valamelyest, most viszont már csak a telek ami szerintem ér valamit.

Tudtommal gondjai is van a lakás birtoklásával, mert egy időben a patkányok is tanyát vertek ott, meg aztán a vakolat is hullik az épületről.

A telek egyébként szép nagy, szerintem már az jó pár milliót megérne, tehát azért tudna rajta pénz keresni.

Szerintetek miért nem adja el?

júl. 28. 13:59
 1/10 Távvezérlésű nyakkendő kötőgép ***** válasza:
100%
Nem tisztázottak a tulajdoni viszonyok, telekhatárok, adósság van bejegyezve az épületre vagy egyszerűen csak ő nem ítéli meg olyan jónak az eladási árat, mint mások.
júl. 28. 14:19
 2/10 anonim ***** válasza:
40%
Mert a telkek árai is felfelé mennek.Ahogy a pénz romlik,a telkek árai emelkednek.Bankba már nem érdemes szabad pénzt berakni.Csak a bank gazdagodik.
júl. 28. 14:21
 3/10 anonim ***** válasza:
100%
Jó eséllyel van vagy 8 tulaja amiből 6 külföldön él és elérhetetlen, vagy meg is halt, a fene se tudja. Az esetleges örökösök is kideríthetetlenek.
júl. 28. 15:48
 4/10 anonim ***** válasza:
69%

Nem szorul rá a pénzre, külföldön él, stb.

A patkányok miatt lehet jelenteni a nébih állatvédelni osztálynál.

A gaz miatt az önkormányzatnál. Gondolom kötelező szemétdíjat se fizetett soha, amiatt is jelentheted. Az én szomszédom 4-5 ilyen bejelentés után megunta a külföldről haza ugrálást és eladta a házat. Próbáld ki te is

júl. 28. 20:13
 5/10 anonim ***** válasza:

Nálunk is van egy ilyen ház.

Már fa nőtt a küszöbre és bokor az ereszcsatornába.

Itt az a szitu, hogy a tulaj köti az ebet a karóhoz. Túl drága, senkinek nem kellett. Az árát nem lefelé, hanem felfelé viszi, hiszen infláció van.Külföldön él, és még mindig ház árban akarja adni, de közben eltelt 10 év, külföldön él nincs már ingatlanos aki ezt vállalja. Telek árban sem vinnék már, mert egy ekkora házat bontani, eltüntetni sokba kerül, nem éri meg.

júl. 28. 21:04
 6/10 anonim ***** válasza:

Egyébként mi közöd van ahhoz, hogy ki adja el a házát és ki nem?

Milyen érdeked fűződik hozzá?

aug. 20. 06:35
 7/10 anonim ***** válasza:
#6: Miért, kell, hogy köze meg érdeke legyen? Nekem is rettentően bántja a szemem, ha egy jobb sorsra érdemes szép épületet/házat hagynak lepusztulni, belerondítva a környékbe. Én is nap mint nap elmegyek egy ilyen ház előtt és bosszant, hogy milyen állapotban van és milyen lehetne ha valaki gondoskodna róla.
aug. 20. 08:18
 8/10 A kérdező kommentje:

Hát most túl azon hogy ronda, meg omlás veszélyes még olyan állatok vagy emberek is megtelepedhetnek ott, akiket végképp nem szeretnél látni az otthonodtól pár száz méterre.

Mindamellett kihathat a te lakásod értékére is ha a közvetlen szomszédodban valaki gazos, rendezetlen udvart tart fent. A gyomnövények polleneitől kezdve az esetleges pangó víz miatti szúnyogtenyészetig bármi előfordulhat.

aug. 20. 09:19
 9/10 anonim ***** válasza:

Ez a hatóságok dolga. Te meg szeretnél olcsón hozzájutni agy sokat érő ingatlanhoz.

Ha annyira zavar a környezet, akkor jelentsd be a jegyzőnél, vagy a saját pénzeden tedd rendbe a tulajdonos engedélyével.

A tulajdonos biztosan öreg vagy beteg. Felénk az a szokás, hogy az ilyen ingatlanokat hagyni szokták békében a tulajdonos haláláig, aztán az örökösök szépen felújítják.

Mindenki söpörjön a saját háza előtt.

A mi ingatlanunk mellett két olyan telek is van, amelyik nagyon gazos, de nem azok spekulálok, hogy az enyém értéke most mennyivel csökkent. Az egyik ingatlan tulajdonosa a halálán volt. Embertelen lett volna zaklatni. Egyszer a jegyző kiküldött embereket és levágatta a füvet (úgynevezett kényszerkaszálás). Meghalt nemrég a tulajdonos, most az örökösök rendbe teszik a portát. A másiké börtönben van.

Foglalkozzon a kérdéssel a jegyző.

aug. 21. 06:39
 10/10 anonim ***** válasza:
7-es: neked bántja a szemedet, a tulajdonosok pedig talán pereskednek, és a bíróság nem hamarkodja el a döntést. Évekig húzódik. Van ilyen. Azt hiszem, a tulajdonosnak rosszabb. Te pedig ne nézz oda. Vagy szólj a jegyzőnek.
aug. 21. 06:42

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!