Egy olyan házban ahol csak 20 évente egyszer kell a derítőt szippantani az valószínű elszivárgós?
Szeretnénk venni egy házat amit amúgy elég igényesen megcsináltak a tulajok. A férj elhunyt, a hölgy nem tudta pontosan megmondani milyen fajta a szennyvíztároló de azt állítótta 20 év alatt egyszer kellett szippantani.
Ez számomra nagyon furcsa, főleg hogy fúrt kútról megy minden emellett.
Esetleg ha a kútvízvizsgálat nem mutat e-colit akkor ne is foglalkozzunk az egésszel?
Mit gondoltok? Honnan lehetne tudni, hogy elszivárgós-e, illetve milyenre kéne megcsinálni hogy ne szennyezze a talajt (ha most szennyezi) ?
köszi
#3 Nem volt bunkó a 2-es, nem kellene azonnal megsértődni!
Igen, csak elszivárgós lehet, akkora derítője nem lehet egy háznak sem amibe elférne 20 évnyi szennyvíz.
meg kell kérdezni a tulajdonostól, hogy milyen a rendszere, mert lehet, hogy biológiailag tisztuló szennyvízrendszere van kiépítve ami simán mehet utána a talajba.
A fúrt kútnak pedig kizárólag akkor használható a vize ha az vízzáró réteg alól veszi a vizet - az pedig nem tud keveredni azzal ami elszivárog a derítőből. A kettő között nincs átjárás, a szivárgás a talajvízbe megy és ettől elzártan van a kút vize.
Ha a kút vizét nem lehet főzésre, ivásra használni akkor azt amúgy is mondaniuk kell - az más helyzet, de ilyen lehetséges akkor is ha a kútvíz nem talajvizes. Rokonoméknál is ilyen volt a kútvíz, locsolni, mosni, fürödni akár lehetett volna vele, de inni, főzni nem, ezért rendesen be volt az ivóvíz vezetéken is vezetve a házba a kút ellenére. Arról csak locsoltak. Sokáig náluk is derítő volt elszivárgó vízzel, de a kút vizéhez ennek sem volt semmi köze, sokkal mélyebbről kellett felhozni. Azon a területen a kútvíz sajnos nitrites volt, ezért nem lehetett csak meginni.
A tulajdonos mindent el fog mondani, kérdezz rá! De természetesen bevizsgáltathatod a kút vizét ha akarod, csak kérj tőle egy üvegnyit.
A derítőt pedig át lehet váltani modernebb szennyvíz rendszerre, épp pár napja volt itt egy kérdés a biológiai szennyvíztisztító rendszerekről, annak a kérdésnek a kiírójától biztos tudsz ötletet kérdezni:
https://www.gyakorikerdesek.hu/otthon__felujitas__12725640-b..
Nagy valószínűséggel elszivargó.
Addig örülj amíg nem magas a talajvíz.
Akkor még hetente lehetne szippantani.
Egyébként felénk b30-as téglából rakták általában homokba és elforgatva hogy a lyukakon ki menjen a víz.
Elnézést nem a 2-esnek írtam, hanem volt egy nagyon bunkó válaszoló de úgy tűnik törölték a kommentjét a moderátorok, ezt köszönöm.
4-es köszönöm a hosszú válaszod. Azt mondta a hölgy, hogy főzésre használták simán, de ők nem isznak belőle mert nem ízlik nekik, a szomszéd viszont mindig kért tőlük ivásra.
Ez egy jómódú külföldi család orvos gyerekekkel stb, ezért kétlem hogy hazudnának. Ráadásul érzelmileg nagyon kötődnek az ingatlanhoz.
#6 Akkor érdemes bevizsgáltatnod a kút vizét, csak hogy pontosan lásd milyen, mit vállalsz vele és hogy az idők során nem változott a minősége.
van az úgy hogy az íze nem jó a víznek. A rokonaink a szomszédunkba költöztek olyan tájáról az országnak ahol nagyon lágy a csapvíz. Én ott nem szerettem vizet inni soha - vezetékes, jó ivóvizet, mert nekem nem volt jó az íze, most itt ők nem szeretik a csapvizet, mert kemény víz. Átjárnak hozzánk és ballonban visznek inni vizet maguknak, mert nálunk vízlágyító van és az a két víz közötti állapotra állítja be. Nem is olyan kemény, mint ami náluk folyik a csapból meg nem is olyan lágy, nem olyan oldott anyag tartalmú, mint amilyen nekik volt régebben az előző lakóhelyükön, amit én se szerettem. Finom. A csapvízzel nincs gond, csak nem szeretik inni. Ez könnyen megoldható.
A kút vizét azonban jó tudni milyen, hogy főzni tényleg lehet-e vele.
Biztos több helyen foglalkoznak vele, nekem ezt dobta fel elsőre a gugli, az ára nem kevés de ilyen esetben vásárlás előtt is szerintem belefér és fontos lehet.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!