Hogy van az, hogy van akinél soha nem kell a pöcegödröt szippantani, nálunk meg 2-3 havonta?
3-as: konkrétan felsorolsz mindent, amiből szennyvíz keletkezik, akkor ezek mégis milyen külön helyre kerülnek, ha nem az emésztőbe?
Nem, nincs ilyen, hogy jobb helyeken máshova kerül, vagy ha igen, akkor az az atomgazdagoknál van így, mert egy átlagos háznál igenis az emésztőbe kerül.
én 5 éve vettem a házamat, régi Kádár-kocka, még soha nem kellett szippantani.
itt kaptam meg a választ ezen az oldalon pár éve, mert én azt hittem, hogy egyszerűen csak egy jó nagy aknám van. tényleg nagy, és szép szabályos, egyenes falakkal, szerencsére minőségi kivitelezés. Viszont jó eséllyel egyáltalán nincs alja, de ez ugye sosem derült ki, hisz totálisan sosem szárad ki, vagy ha száraznak is tűnik, akkor a "termék" van az alján, nem a föld látszik.
így van ez a régi házaknál, mert akkoriban még nem volt leszabályozva.
új építésnél ez már elég komolyan szabályozva van, és itt felénk is van olyan ház, ahova minden hónapban jár a szippantós.
ha valaki építkezik, érdemes jó nagyot csináltatni, amiből legalább párologni tud, mert néha elmentünk egy olyan építkezés mellett, ahol olyan picike akna volt, hogy azt mondtuk, kb hetente meg fog telni. persze semmi közünk hozzá, csak beszélgettünk róla a párommal, hogy ezt indokolatlanul nagy költség lesz majd mindig szippantani.
Régen lukacsos téglából építették az oldalait és véletlenül minden tégla az oldalára fektetve lett felfalazva.
Miután megvettük a házat (igazi falu) 9 évig nem szippantattunk, mert nem telt meg a gödör. Vajon miért?
Most már hála a jó égnek van csatorna.
Ha nem lenne csatorna, akkor 20 év után sem kellett volna szippantani.
Nálunk nincs csatorna.
De amúgy miért örülsz neki ennyire?
Nálunk még tervben sincs, szval érdekel, hogy mivel jobb, ha van.
Többe kerül, hisz eddig nem került semmibe, nem?
Azért basszus, mert így nem a kertembe folyik a szar.
Stílszerűen: leszarom, hogy fizetnem kell érte, legalább nem szennyezem a saját telkem.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!