Kezdőoldal » Otthon » Ingatlan vásárlás, eladás » Milyen buktatói lehetnek a...

Milyen buktatói lehetnek a túl olcsó lakásoknak?

Figyelt kérdés

Nem véletlen a kérdés. Budapesten néztem eladó ingatlanokat, és ár szerint rendeztem sorba őket. Meglepődve tapasztaltam, hogy sok ingatlan van a pár millió forintos árkategóriában. De 10-20 millió között is találni lakásokat.

Figyelembe véve a budapesti ingatlanárakat, ezek az árak számomra gyanúsan olcsónak tűnnek.

Kérdés: miért adnak ennyire áron alul ingatlant? Milyen buktatója lehet, ha valaki ilyen olcsón vesz ingatlant?

júl. 6. 15:36
1 2
 1/12 anonim ***** válasza:
92%

Ilyen lakás vagy teljesen felujitando. Vagy nincs benne pl viz vagy aram bevezetve. Vagy szuteren es a kipufogogozt szellozteted be. Na meg garantáltan picik.

És nyilván az egyik külterület külső részén

júl. 6. 15:42
 2/12 anonim ***** válasza:
100%
Legvalószínűbb valami jogi gond. Pl haszonelvezeti jog van rajtuk, vagy osztatlan közös tulajdon. Vagy kitehetetlen lomhalmozó bérlő stb.
júl. 6. 16:44
 3/12 anonim ***** válasza:
91%
A szomszédok, vékony falak mindent áthallani meg ilyenek.
júl. 6. 17:05
 4/12 A kérdező kommentje:
Nekem is gyanús volt a dolog, hogy ha ilyet veszek, nagyon megszívom
júl. 6. 17:20
 5/12 anonim ***** válasza:
100%

Rossz kornyek, nem tehermentes, haszonélvezet van rajtuk, felujitando, nagyon kicsi, közművek nincsenek rendezve, stb ilyen problémákra lehet számítani.

Még a kis eldugott falvakban is legalább 8-10 millio egy lakható állapotban lévő ingatlan.

júl. 6. 17:27
 6/12 anonim ***** válasza:
100%
Sok gond lehet, én sok ilyenbe belefutottam és itt csak üres telkekről van szó. Telket akartam venni és az ügyvédnél a foglalózásnál derült ki hogy van egy másik tulajdonos, Ausztráliában él. Sok olyan telek volt hogy összközművesként volt hirdetve, aztán nem minden közmű volt a telken. Meg persze a másik kedvenc, a nyeles telek, amit nem írnak le hogy nyeles telket árulnak és a képeken sem látszik.
júl. 6. 18:36
 7/12 anonim ***** válasza:
76%

En a kornyekre gondolnek pesten belul, szomszedsag akar, szoval a jo kornyek.

Mit jelent az, hogy nyeles telek?

júl. 6. 20:07
 8/12 anonim ***** válasza:
100%
Ezek sokszor nem is lakás besorolásúak, nincs is rájuk lakhatási engedély.
júl. 6. 20:22
 9/12 A kérdező kommentje:
Amúgy olyat is láttam, aki önkormányzati lakás bérleti jogát árulta pármillió forintért. Ilyet lehet egyáltalán jogilag?
júl. 6. 21:44
 10/12 anonim ***** válasza:
100%

1. Négyzetméterár van. A mérettel arányos az ár.

2. Lokációfüggő az ár.

3. Nem lakás az ingatlan, csak abba a kategóriába tették.

júl. 7. 19:49
1 2

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!