Kezdőoldal » Otthon » Ingatlan vásárlás, eladás » Valóban megéri így házat venni?

Valóban megéri így házat venni?

Figyelt kérdés
Családi házat szeretnénk és csak 3 település jöhet szóba! folyamatosan nézzük.vagy olyan szinten túlárazzák,hogy fáj még olvasni is vagy persze vannak olcsóbbak,de rengeteget kell költeni még rá! természetesen reális áron amit még csinálgatni kell simán megvennénk!Na de a kérdésem igazából az,hogy egyik ismerősöm mondta,hogy miért nem veszünk árverezett házat,olcsón megtudnánk venni.Eddig erre nem gondoltam másrészt nemtudom a lelkiismeret hogy viselné,hogy valaki feje felöl így veszem meg az ingatlant! Esetleg valakinek ebben tapasztalata? Előre is köszönöm!
jún. 13. 21:52
 1/8 anonim ***** válasza:
100%

Azt már a bank elvette.

Ha nem te akkor más veszi meg.

Nem a te hibád hogy elkellett menniük, sajnos mindig is volt van lesz árverezett lakás.

Viszont olyan sokkal nem olcsóbb mint a "rendes" lakasok.

jún. 13. 22:13
 2/8 anonim ***** válasza:
88%
Van azon a 3 telepulesen arverezett haz egyaltalan?
jún. 14. 10:56
 3/8 anonim ***** válasza:
100%

Ha elkelnek ígyis az ingatlanok, akkor nem túlárazottak, maximum nektek drága települések. Ha nem kelnek el, akkor pedig a piac szabályoz és stagnálni, vagy esetleg csökkenni is kezdenek az ingatlanárak.

Az árverezett ingatlannal az a baj, hogy nem tudhatod ki lakik benne, milyen élethelyzetben. Sok esetben meg sem lehet tekinteni belülről, így benne van az árban a lutri, mivel nem tudhatod pontosan mit veszel. Azt sem tudhatod mennyit kell "viaskodni" a kiköltözővel, mennyire teszi tönkre, lakja le, mire oda kerül a sor, hogy végre mehetsz a helyére. Szóval ilyen szempontból kicsit olcsó húsnak híg a leve végkifejlet is lehet.

És akkor ott van az a faktor, hogy hiába nem rajtad múlt, hogy árverezés lett a vége, ha egy egyedülálló anya ül a sor végén három gyerekkel a házban és kilátásuk sincs hova menni, akkor nem tudom melyik az a jóérzésű ember, aki szívesen kipakolja őket.

Mindezeken túl pedig nem szabad elfelejteni, hogy ami neked jó üzlet, az másnak is. Így az igazán jó vételek már kéz alatt elkelnek mielőtt te kettőt pislognál sajnos.

jún. 14. 12:34
 4/8 anonim ***** válasza:
3-sal értek egyet. Ha elkelnek ennyiért a házak, akkor sajnos ott ennyi. Ha nem, alkudjatok. Árverezésnél meg nagy mázli kell, egyrészt ami jó vétel, arra a profik le fognak csapni, másrészt legtöbbször ezek lepukkant házak vagy jogilag zűrősek vagy nem tudod majd kirakni a lakót.
jún. 14. 21:33
 5/8 anonim ***** válasza:

A szülői házunkat nálunk is elárverezte a bank. Na nem tőlünk, mi eladtuk egy fiatal családnak, nekik sajnos anno bedőlt a devizahitelük, és elveszítették, elváltak, nem foglalkoztak vele. Utána évekig állt parlagon, a család már gondolkodott, hogy visszavásároljuk, de sajnos nem jött össze rá a zsé, meg igazából nem is lett volna jó ötlet, csak fájt a szívünk, hogy ott amortizálódik a ház.

Végül egy újabb fiatal család árverésen megvette, mélyen áron alul, ténylegesen ajándék árkategóra volt. Szívből örülök neki, azóta is ott élnek, és jó tudni, hogy a ház nem amortizálódik, hanem épül-szépül, és ahol gyerekként felnőttek, ott most is kisgyerekek vannak.

Szóval ne gondold, hogy minden árverés egyenlő a kilakoltatási mizériával és gerinctelenséggel, itt már évek óta üres volt mire árverésre bocsátották, így én csak egy ellenpéldát hoztam neked. :)

jún. 15. 14:01
 6/8 anonim ***** válasza:

3-as vagyok. Én sem azt akartam mondani, hogy csak nehézségek adódhatnak ilyen ügyletben, csupán csak azt, hogy nem lehet tudni sajnos. Nagyon kevés publikus infóhoz lehet jutni, hogy egy-egy ingatlan miért kerül árverésre, ki lakik/lakott benne, milyen állapotban van belülről és nem tudni milyenben lesz, mire megtörténik a birtokbaadás.

Én mondjuk egy egyszerű példát hoztam egy egyedülálló anyával, de mondhattam volna rosszabbat is olyannal, ahol a komplett fűtési rendszertől kezdve szaniterekig és akár nyílászárókig minden eltűnik és komoly procedúra a kilakoltatás. Nem CSAK ilyen van, de belenyúlni egy ilyenbe azért kellemetlen tud lenni. :)

jún. 15. 14:58
 7/8 anonim ***** válasza:
igen, sajnos ez benne van a pakliban :( Nagyon körültekintően kell eljárni, és az is való igaz, hogy a jó vételek vagy majdnem piaci áron kelnek el (ahhoz viszont szerintem túl komoly ez a zsákbamacska), vagy pedig az átlag földi halandónak esélye nincs rá.
jún. 15. 15:44
 8/8 anonim ***** válasza:
Az árveréses házak a legtöbbször kamuk, mármint olyan értelemben, hogy mezei emberkeként esélyed sincs rá, hogy megvedd, mert le van zsírozva, hogy ki fogja megvenni.
jún. 25. 16:34

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!