Kezdőoldal » Otthon » Ingatlan vásárlás, eladás » Megéri befektetni ingatlanba...

Megéri befektetni ingatlanba az adott körülmények között?

Figyelt kérdés

Szeretnék ingatlanba fektetni.A 60nm2-es lakásokat nézegetem.Lenne lehetőségem felevenni hitelt rá. Új lakás, első lakó lennék. Ahogy most számoltam 6-10 éves hitel lenne. Az állam visszatérít 10%-ot, az első ingatlanosoknak.Nagyon gondolkozom belevágni,jelenglegi fizetésemnek 30/40%-át tenné ki egy hónapra a hitel.A maradék fizuból tudnék még félretenni és akár befizetni a hitelbe.Az ingatlan árak egyre csak növekszenek és egyre csak több tömbház épül. Egy nagyobb faluban élek, amely közel van egy nagyvároshoz, ami televan cégekkel és lehetőségekkel. Jelengleg ebben a nagyvárosban dolgozom, mint mérnök egy cégnél. Az első emberek között vagyok a cégben, elbocsájtásnak csak a legkissebb esélyét sem látom. Sőt 1 éven belül 10-30% fizuemelés várható.

Nem tudom miféle veszélt rejthet ha belevágok, mivel sosem vettem még ingatlant.

2024. jún. 2. 12:20
1 2
 11/11 anonim ***** válasza:
Vedd meg. Ha nem tudnád fizetni, még mindig eladhatod hitellel terhelten is. Nem igazán van itt semmi kockázat.
2024. jún. 5. 16:51
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!