Megéri befektetni ingatlanba az adott körülmények között?
Szeretnék ingatlanba fektetni.A 60nm2-es lakásokat nézegetem.Lenne lehetőségem felevenni hitelt rá. Új lakás, első lakó lennék. Ahogy most számoltam 6-10 éves hitel lenne. Az állam visszatérít 10%-ot, az első ingatlanosoknak.Nagyon gondolkozom belevágni,jelenglegi fizetésemnek 30/40%-át tenné ki egy hónapra a hitel.A maradék fizuból tudnék még félretenni és akár befizetni a hitelbe.Az ingatlan árak egyre csak növekszenek és egyre csak több tömbház épül. Egy nagyobb faluban élek, amely közel van egy nagyvároshoz, ami televan cégekkel és lehetőségekkel. Jelengleg ebben a nagyvárosban dolgozom, mint mérnök egy cégnél. Az első emberek között vagyok a cégben, elbocsájtásnak csak a legkissebb esélyét sem látom. Sőt 1 éven belül 10-30% fizuemelés várható.
Nem tudom miféle veszélt rejthet ha belevágok, mivel sosem vettem még ingatlant.
Nem tudok róla, hogy az állam visszatérítene bármit is "az első ingatlanosoknak".
Az igaz hogy 15 milliós lakás esetén 2% adót elenged, de afelett 0-t (és nem hiszem hogy jó helyen 60m2-s lakást találsz 15M-ért)
Mégis mit térít vissza az állam az első ingatlanosoknak?
Amúgy most nem laksz sehol?
1# Sehol sem írja, hogy magyarországon élek.
2# 10 év alatt tudnám kifizetni
3# Az ár 10%-át. De a szüleimnél lakok.
Igen, én az vagyok. öneőből vettem lakást, semmit nem örököltem.
Viszont első adandó alkalommal beleköltöztem, nem ültem még anyám nyakán.
Igen, igazad van, bunkó vagyok. Nekem csak elsőre volt furcsa, hogy valaki befektetésnek veszi, miközben otthon él. Tisztában vagyok vele, hogy ezer helyzet van, ami ezt indokolhatja. Bocsi érte.
Ez a gyik kicsit bunkóvá teszi az embert. Hajrá kérdező, lakást venni sosem rossz döntés, legyen az lakhatás vagy kiadás, mindenhogy jó befektetés.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!