Kezdőoldal » Otthon » Ingatlan vásárlás, eladás » Megéri befektetni ingatlanba...

Megéri befektetni ingatlanba az adott körülmények között?

Figyelt kérdés

Szeretnék ingatlanba fektetni.A 60nm2-es lakásokat nézegetem.Lenne lehetőségem felevenni hitelt rá. Új lakás, első lakó lennék. Ahogy most számoltam 6-10 éves hitel lenne. Az állam visszatérít 10%-ot, az első ingatlanosoknak.Nagyon gondolkozom belevágni,jelenglegi fizetésemnek 30/40%-át tenné ki egy hónapra a hitel.A maradék fizuból tudnék még félretenni és akár befizetni a hitelbe.Az ingatlan árak egyre csak növekszenek és egyre csak több tömbház épül. Egy nagyobb faluban élek, amely közel van egy nagyvároshoz, ami televan cégekkel és lehetőségekkel. Jelengleg ebben a nagyvárosban dolgozom, mint mérnök egy cégnél. Az első emberek között vagyok a cégben, elbocsájtásnak csak a legkissebb esélyét sem látom. Sőt 1 éven belül 10-30% fizuemelés várható.

Nem tudom miféle veszélt rejthet ha belevágok, mivel sosem vettem még ingatlant.

jún. 2. 12:20
1 2
 1/11 anonim ***** válasza:
100%

Nem tudok róla, hogy az állam visszatérítene bármit is "az első ingatlanosoknak".

Az igaz hogy 15 milliós lakás esetén 2% adót elenged, de afelett 0-t (és nem hiszem hogy jó helyen 60m2-s lakást találsz 15M-ért)

jún. 2. 12:44
 2/11 mindentudó99 ***** válasza:
100%
Szia hajól keresel vágj bele. Vannak már hitelbiztosítások is . Ha 20 èv alatt kifizeted nagyon jó
jún. 2. 12:45
 3/11 anonim ***** válasza:
100%

Mégis mit térít vissza az állam az első ingatlanosoknak?

Amúgy most nem laksz sehol?

jún. 2. 13:02
 4/11 A kérdező kommentje:

1# Sehol sem írja, hogy magyarországon élek.

2# 10 év alatt tudnám kifizetni

3# Az ár 10%-át. De a szüleimnél lakok.

jún. 3. 20:24
 5/11 anonim ***** válasza:
100%
Az kemény hogy még anyádéknál élsz.
jún. 3. 20:26
 6/11 anonim ***** válasza:
A mostani világban nem szégyen ha a szüleiddel élsz. Azok szokták ezt mondani, akik megöröklik a nagyi 2.kerületi lakását 20 évesen. Max azok szólhatnak be, akik teljesen önerőből vettek lakást, akik örököltek vagy erős családi/élettársi segítséggel vettek lakást azok kussolhatnak.
jún. 4. 13:53
 7/11 anonim ***** válasza:

Igen, én az vagyok. öneőből vettem lakást, semmit nem örököltem.

Viszont első adandó alkalommal beleköltöztem, nem ültem még anyám nyakán.

jún. 4. 14:04
 8/11 anonim ***** válasza:
Attól még ha valaki otthon él még nem ül az anyja nyakán. Nem kell részleteznem , hogy egy fiatal 20-as éveiben lévő ember mennyi mindent tud segíteni a szüleinek a háznál. Nem mindenki élősködő.
jún. 4. 14:17
 9/11 anonim ***** válasza:

Igen, igazad van, bunkó vagyok. Nekem csak elsőre volt furcsa, hogy valaki befektetésnek veszi, miközben otthon él. Tisztában vagyok vele, hogy ezer helyzet van, ami ezt indokolhatja. Bocsi érte.

Ez a gyik kicsit bunkóvá teszi az embert. Hajrá kérdező, lakást venni sosem rossz döntés, legyen az lakhatás vagy kiadás, mindenhogy jó befektetés.

jún. 4. 14:24
 10/11 A kérdező kommentje:
24 éves vagyok. Elszeretnék költözni és azért venném meg.
jún. 5. 16:31
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!