Mennyi törlesztőig menjek el?
Átlag keresetem: 460-520k (+30k kafateria)
Fix Kiadásaim: 100k+20k (üzemanyag+előfizetés)
Házat akarok venni egyedülállóként
14 évre a törlesztő kb 98-100k lenne 20 évre viszont 81k
Rezsi kb 25-30k lenne!
Átlag keresetem fele elmenne így ti bevallálnátok?
(Nyilván ha táppénz lenne akkor a tankolásra 20k is elég lenne)
20 éve mennyi volt egy lakás, és most mennyi?
20 éve mennyi volt az albérlet, és most mennyi?
Mindenki képzelje oda a saját közegében lévő árakat.
20 évnyi albérlettel kidobott 20 évnyi albérletpénzt, amiből a hitelt is fizethette volna.
Nagymamámnak 2000-ben 300 ft/hó volt a 25 éves hitel törlesztője, 75-ben vette fel. Ekkor anyám 90000-et apám 48000et keresett.
14: Igen, kamatmentes volt az a hitel.
Ezért jócskán előtörleszteni kellett volna. Most mire jó ez...?:) Azt hiszem, 2001-ben akinek még volt, piaci kamatozású hitelre változtatták.
Mi kb. 1990-ben végtörlesztettük ezt.
Mi a rákról beszéltek?
Nekem is mindenki kiszámolta hogy hű,,,,,, de marhasokat fogok visszafizetni!
Nos, a törlesztőm hosszú évek óta 65ezer forint. Akkor albérletre 120ezret fizettem, tehát már ELSŐ perctől deal volt.
Azóta egy ilyen kaliberű albérlet nagyjából 250 körül lenne (120 négyzetméter, felújított, 4 szobás, BP 25 km)..
A törlesztőm továbbra is 65, biztosítással együtt. Persze amikor a hitelfelvétel környékén okoskodókat szembesítem a jelenlegi számokkal, hogy legyenek kedvesek újraértékelni a dolgot, már nincs olyan nagy szájuk, mint akkor.
14+
Nem volt kamat a hitelen, vagy jelentéktelen, de a lényeg a nagy szüleim 90000 -es lakáshitelével, 75-ben a 300 ft/hó törlesztő nagyon sok pénz volt. 250000 ft-ból épült a ház, az önerőt saját maguk kuporgatták össze, a segítség meg a kaláka volt. 74% önerővel rendelkeztek!!!
De, ha lett is volna kamat a házon 90000 helyett 180000-et fizettek volna vissza. 2000-ben 6 milliót ért, azért tudom mert apám testvére kifizette apámat a házból, és 6 millára becsülték. Csak 24x-ére növekedett az értéke 25 év alatt. Azóta egy fillért nem költött rá, de most jelenleg lepusztultam min 25-30 milliót ér. Szóval 2000 óta még 4-5x-re növekedett az értéke. Ha karban tartotta volna és újítgatja akkor min a dupláját érné, mert 40 alatt nincs kulturált állapotú ház felénk.
Én 2021-ben vettem fel a fix hitelem a havi 100000 már most sem megterhelő, már ekkor sem érte el egy albérlet árát! Most pedig 180-200000 között vannak! 25 évre vettem fel, de 5 év múlva már vicces összeg lesz.
Jelenleg pedig 5,5% THM-ra adnak lakáshitelt, munkatársam nemrég vette fel!
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!