Kezdőoldal » Otthon » Ingatlan vásárlás, eladás » Mikor volt legkönnyebb lakást/...

Mikor volt legkönnyebb lakást/házat venni Magyarországon?

Figyelt kérdés

Az idősebb generáció (40+) azt szajkózza, hogy akkor se volt könnyű, meg nem is igaz, hogy ingyen kaptak lakásokat, telkeket, van aki ennek az ellenkezőjét állítja, hogy ő kapott, miért is hazudna?

A mai körülményeket ismerjük ugyebár.

2024. máj. 18. 12:14
1 2 3
 11/22 anonim ***** válasza:
2008-09 környéken szépen leszaladtak az árak jópár évre.
2024. máj. 19. 08:50
 12/22 anonim ***** válasza:
100%

Hiába szaladtak le 2008 után, sokaknak munkája sem volt, mégtöbbeknek pedig bitang szar bére... én akkoriban egész jól kerestem azzal, hogy 101ezret vittem haza...

2015-2019közt viszont az árak is a béka segge alatt voltak, relatíve jók voltak a bérek is, mostanihoz viszonyítva reál értékben... a kamatok is bitang jók voltak, áldom az eget, hogy fix kamatra vettem fel a lakáshitelem, így az akkor fájdalmasnak tűnő havi fix 90.000rem ma egy albérlet ár mellett is nevetséges itt székesfehérváron ráadásul már csak 4év van vissza utána lesz egy lakásom amit 18millióért vettem de már ma 32öt ér...

2024. máj. 19. 09:22
 13/22 anonim ***** válasza:
11: real erteken hajol tudom most is volt elég nagy csökkenés. 20 % feletti infláció is volt több hónapig, éves szinten is kozel 20. Ha legalább nem nőttek ennyit az árak az real erteken nagy csökkenés. Es sztem nominalosan max stagnálás volt vagy enyhe csökkenés.
2024. máj. 19. 09:29
 14/22 anonim ***** válasza:

Most is lehet ingyen kapni elnéptelenedő falvakban.

Ami ma a legdrágább lokáció, az mindig is az volt.

2024. máj. 19. 11:57
 15/22 anonim ***** válasza:
48%

11: Aha. Budapesten a Citadellánál is szépen leszaladt vagy 0,1%-ot!:)) De szerintem inkább nőtt, ugyanis a luxusingatlanok válságban is drágulnak.

De kérdezd meg nyugodtan a Győr belvárosiakat is, mennyire szaladt le!

2024. máj. 19. 11:59
 16/22 anonim ***** válasza:
15: Győr kornyeken is tudok ingatlanokat aminek most is csökkent az ára nominalisan, forintban kifejezve. Még ha nem is felére, de 5-10 %ot igen. Nem, hogy 2010ben amikor joval nagyobb gond volt.
2024. máj. 19. 12:20
 17/22 anonim ***** válasza:
100%
Ha jobban megfigyeled a győri árakat, akkor az energia takarékos és új építésű ingatlanok ára emelkedett. A korszerűtlen és/vagy felújításra váróké pedig valamit csökkent.
2024. máj. 19. 12:24
 18/22 anonim ***** válasza:

16:

"De kérdezd meg nyugodtan a Győr belvárosiakat is, mennyire szaladt le!"

"Győr kornyeken is tudok ingatlanokat aminek most is csökkent az ára nominalisan"

És szerinted ugyanarról beszélünk?

2024. máj. 19. 12:25
 19/22 anonim ***** válasza:
100%

41 éves vagyok, ezek szerint már az idősebb generációhoz tartozom. :) A 2000-es években jártam egyetemre, a 2000-es évek végén álltam munkába. Gondolom itt egyeseknek ez már a felfoghatatlanul régen történt történelmi ókort jelenti.

Akkor sem kaptam ingyen se telket, se lakást, nem is hallottam ilyenről. Visszatérve a fő kérdésre, szerintem a CSOK, meg ilyen-olyan "babás" hitelek előtt volt a legkönnyebb lakást venni, mert részben ezek miatt lőttek ki az ingatlanárak. De ez nem azt jelenti, hogy a 2000-es, 2010-es években ingyen osztogatták őket, vagy pár év spórolás után bankszámláról vettél egy lakást. Nagyon nem!

2024. máj. 20. 10:10
 20/22 anonim ***** válasza:

Amúgy, ha valaki hajlandó rá és vissza nézi a 2015-17 közötti hasonló kérdéseket akkor is ugyan ez volt itt a fő probléma. Pedig ekkor fénykorát élte az építkezés magyarországon a rendszerváltás után előszőr!

Mert:

- nevetséges hitel thm

- csokos ingyen pénzeket nem nyelte el az építő ipar

- alapvetően jóllét jellemezte az országot.

A csokot sem vette igénybe mindenki. Sokaknak volt megfelelő mennyiségű megtakarítása amiért nagyon sokat tett a többség. A kissebbség meg kapta ilyen olyan címeken, mint pl örökség.

A fő szlogen akkor is ez volt: régen könnyebb volt.

Ekkor a 2012es építkezési és energetikai szigorítások miatt nyafogtak, pedig meg sem közelítette a jelenlegi előírásokat.

2024. máj. 20. 10:27
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!