Mi lehet az oka hogy ennyire beindult az ingatlan piac, hogy már a kétgenerációs "rezsidémonos" nagyobb házakat is viszik mint a cukrot?

"A drága szépeket meg az olcsó lepukkantakat se."
Az a helyzet, hogy "olcsó lepukkant"-ból már nem is igazán van kínálat, legfeljebb nagyon kieső, megyeszékhelytől távoli részeken. Az utóbbi években ugyanis szinte mindent (főleg Kádár kocka házakat) felvásároltak, ami úszott a vízben, tiszta penész volt azokat is, és újítják fel. Legalábbis Győr-Moson Sopron és Vas megyében ez a tényállás.
Ellenben tudok olyan jó nagy felújítandó házról, 30M-ért hírdetik bő egy éve Budapestiek, mert ők az örökösök, de ugye nem veszik. Azért valljuk be, faluban azok vesznek házat mert fele-harmada árban van mint megyeszékhelyen. Aki kis tőkével indul, rendszerint tart a hiteltől neki már pont nincs 30 milliója, mert legfeljebb 20M-ig gondolkodik, akinek meg van 30 milliója már nem tart a hiteltől és vesz 50M-ért inkább megyeszékhelyen. Vagyis a 30M körüli ár épp egy kieső tartomány faluhelyen, legalábbis errefelé a nyugati régióban.
Én ezeket tapasztaltam.
Mindkét oldalról nézve rossz, ha eladni akarsz 30M körül, akkor is várnod kell sokat, ha venni akarsz 20M-ig,akkor is. Pl. Vas megyében jelenleg csak 2 ilyen ház van eladó, tavaly 4-5 volt. 5-10 éve pedig bőven volt, jórészt felújították/átalakították ezeket, néhányat meg lebontottak ahol rossz volt az alapozás. Az osztrák határhoz közeli falvakba vették jobban, ingázóknak ez előny. Zala megyében ilyen szempontból jobb a helyzet. A többi régiót nem ismerem.

Mondjuk talán mert a legtöbben csokoznak. Kinyomnak 3 gyereket, 2 fő szülő.
Nyilván kell nekik a hely. Nem egy rezsi takarékos kis 60nm-es egérlyukban fognak lakni ennyien.
Ahogy nézegetem, csak a nagy házaknak van piaca. A kicsiket évekig hirdetik.

"A kicsiket évekig hirdetik."
Hehe wat lol. Kene nekem egy 60nm-es "egerlyuk", ami nem egy nyaralo...

4 millióért se kellett senkinek se a lakható és bútorozott családi örökölt házunk.... 80nm.
Már 2 év eltelt és emeltük az árát, mert javítgatnunk kellett egy kicsit és mert az ingatlanközvetítő is azt mondta h emeljük. 2 évig zaklattak és senkinek se kellett 4-ért, akkor ne is zaklassanak az ilyenek.

már 15 millióért kínálom.
ha nem kellett ilcsón, akkor annyiért adom amennyit az ingatlanosok mondanak.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!