Ki milyen magatartást javasol arra hogy ingatlan bevételénél a szomszédokat felkeressük? Nekem konkrétan azt ajánlották, hogy egy-egy üveg pezsgővel a kezemben megyek át és mutatkozzak be.
Jó ötletnek tartom, de érdekel, hogy van-e másnak jobb vagy akár rosszabb ötlete is?
Az én személyes célom az, hogy biztosítsam a szomszédokat, hogy ha bármi problémájuk van velem, nyugodtan jöjjenek át és mondják meg mert megtudjuk beszélni. Ezt jó ötlet így elmondani?
Szerintem nem kell vinni semmit. Várostól is függ. Budapesten élek és a szomszédban az új bérlő becsöngetett bemutatkozni azzal, hogy őt még így nevelték. De utána meg bunkó volt mindenkivel a házban.
Vidéken bemutatkoztunk mikor telket vettünk, de nem volt bratyi ott sem, csak mindenki azt kérdezte, mennyiért vettük a telket.
Szerintem elég, ha köszönsz, esetleg bemutatkozol annak, akivel találkozol, nem kell piát vinni meg átmenni.
Nem kell átmenni cimbizni, az emberek 99,99%-a utálja ezt és az ilyen cimbizős, cmúzolós embereket. Ha találkoztok a folyosón, lépcsőházban, akkor bemutatkozol. Nem kell az összes tudományos címedet felsorolni, meg azt sem hogy hol laktál eddig és hány barátnőd volt, elég csak annyi hogy például: "Laci". Vagy ahogy szeretnéd hogy szólítson a szomszéd. Ha hozzád hasonló cimbizős a másik, akkor úgyis összecimbiződtök. De ha valami normális ember, akkor ő is elmondja hogy "István" és mentek a dolgotokra. Esetleg még lehet 2 kínos mondatot mondani az időjárásról meg arról hogy a postás megint rossz helyre dobta be a nemzeti konzultációs levelet. Ennyi.
Ha valakinek viszel valamit, akkor kicseszel vele nagyon, mert gyűlölni fogja a helyzetet, be kellene hogy invitáljon, de fut a lakás, stb. Kényelmetlen helyzetbe hozod, mert azt fogja érezni hogy neki is vinni kell neked valamit. Elkezdődik egy ida-oda ajándékozgatás, "haverkodás" amit nem szeretne, nem akarja. Sokkal jobban megutáltatod magad így mintha egész éjjel szólna a kokkódzsámbó.
Az nem címvizés ha azt mondom hogy meglehet velem beszélni minden problémát ti nagyon-nagyon összekeverítek itt a fogalmakat.
Jobban mint elsőre tűnt
Az nem, de ajándékkal beállítani bizony cimbizés.
Normális ember tudja, hogy a problémát meg lehet beszélni, ezt fölösleges hangsúlyozni. De a legjobb, ha nem problémásan viselkedsz.
Nem kellene ekkora feneket keríteni az albérletbe költözésnek. Köszönsz, bemutatkozol -teljes névvel- örülök, hogy megismertem. Ennyi. Ha később szimpatikusak lesztek egymásnak, majd kialakul valami.
En a kovetkezoket szurnem le, ha becsongetnel egy pezsgovel bemutatkozni:
1. Egybol itallal akarsz "megvesztegetni", valoszinuleg tervezel sokat zajongani, hazibulizni.
2. Nem ismered a varosi/tarsashazi etikettet, egy tanyasi paraszt lehetsz, szoval azok a hazibulik nagyon problemasak lesznek.
3. Termeszetesnek tekinted a haverkodast szomszedok kozott, valoszinuleg fogsz majd sok szivesseget is kerni es elvarni.
Szoval megkoszonnem az ajandekot, de visszautasitanam azzal az uruggyel, hogy nem iszok, hogy meg a legkisebb mertekben se kotelezodjek el. Figyelmeztetnelek, hogy este 10-reggel 8 kozott szigoruan tilos zajongani, de azon kivul is tilos zavarni a szomszedokat. Azt is tudtodra adnam, hogy amikor otthon is vagyok, altalaban foglalt vagyok, mert... <- egy raklapni urugy, hogy kesobb ne csongess be, ha megis becsongetsz, ne lepjen meg, hogy elhajtlak.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!