Hogyan kell lakást eladni ingatlanos nélkül?
Energetikai tanúsítvány, tulajdoni lap, hirdetés pipa. Jönnek is megnézni. Ha megállapodunk jöhet is a hitel képesség , adásvételizés?
Adásvételinél kérnénk önerőt csak.
Ügyvéd mindenképpen kell, de 3-sal szemben ez nem mindig a vevő dolga intézni.
A vevő fizeti az ügyvéd költségét, de az nem gond ha az eladó szerzi az ügyvédet, főleg ha máshonnan jönnek a vevők.
Amikor mi vettünk lakást akkor az eladó hozta az ügyvédet, mert másik városból költöztünk ide, nekik meg volt ügyvédjük akivel korábban intézték a telekvásárlásukat. Ahol eladtuk a lakásunkat, ott a vevő hozta az ügyvédjét hozzá, amikor mi adtuk el később ezt a lakást, akkor megint mi vittük az ügyvédet, aki korábban segített a megvásárlásakor.
A vevővel beszéljétek meg hogy ki szerezze az ügyvédet - de te magad is gondoskodhatsz róla előre, hogy legyen akit tudsz felkérni a szerződés kötéséhez ha kell. Mindig a vevő fizeti ez a lényeg és mindig kell ügyvéd a szerződéshez, hiszen most még azt is kérdezed, mi a menete az eladásnak, akkor hogyan tudnád a szerződésnek milyennek kell lennie. Az ügyvéd ezen felül intézi a többi hivatalos ügyet is, mint pl. benyújtani a hatósághoz, hiszen eladáskor jövedelmed keletkezik ami után adóznod kell majd, stb.
Egyszerűbb, ha a vevő hozza az ügyvédet, de megállapodás kérdése. Fizetés csak ügyvéd jelenlétébe, ügyvédi szerződéssel!
Azért mert kp-s vevő még men kell előnybe részesíteni extra engedményekkel... Nekem ér kb 60 milliót a 2 éves lakásom, és biztos nem adnám oda 54 ért azért mert mert 1 héten belül megkapom a pénzt.
Én az ingatlan.com-on adtam el.
Drága, de mindenki azt nézi...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!