Vételi szándéknyilatkozat mennyire vehető komolyan? Illetve mennyire gyakori hogy visszalépnek?
A vevőnk vasárnap délután jött hétfőn már hívott is az ingatlanos, hogy vinné minimális alkuval készpénzzel, elfogadtam a vételi szándéknyilatkozatot.
Most várunk az ügyvédjére hogy összerakja az adásvételi szerződést.
Ez még belefér, hogy csak jövőhéten lesz a szerződéskötés napja?
Kicsit bennem van a para, hogy mivan ha visszalép... bár még csak 3 nap telt el.
és mi van akkor ha nem jó neked hogy a jövő héten kötitek meg a szerződést? Akkor visszalépsz te?
Mire jó ezen agyalni? Ha ott lesznek akkor ott lesznek, ha nem lesznek ott akkor nem lesz szerződés.
Mi ez a 900 ezer a vételi szándéknyilatkozatban? Ennyi lesz a foglaló vagy ez már előleg? Netán ennyi lenne az ár?
1# Kizárólagossal hoztak vevőt ő meg aláírta a megtekintési doksit szóval esélytelen.
2# Ez a lényeg hogy én nem akarok visszalépni ők is komolynak tűntek, csak érdeklődőm hogy nektek mi a tapasztalat. 1% elkért az ingatlanos tőlük, ami szerződéskötésnél a foglaló részévé válik.
3# Köszi, persze csak gazdag hölgynek tűnt, lehet meg se kottyan neki az 900.000 bukó ha gyorsan talál újat. De ez már lehet az én túlagyalásom
Nem valószínű hogy visszalép, nem akar bukni 900 ezret.
Bár ha visszalépne, te akkor sem lapnál semmit, az ingatlanos lenyúlná a jutaléka gyanánt.
Én sokat jártam egy időbe ügyvédhez különböző ingatlanos ügyek miatt. Átlag 2-3 hétre adtak időpontot. Bár ez az a néhány évvel ezelőtti időszak volt, mikor a fénykorát élte az ingatlan kereskedelem.
Szerintem ez egy gyors ügyintezés.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!