Tud edesanyam a nevemben ingatlant vasarolni?
udvozlet,
jelenleg kulfoldon elek es szeretnek egy hazikot otthonra, ha anyum elkuldom a penzel akkor van barmi mod h legalisan az en nevemre keruljon az ingatlan a megvasarlaskor?
Anyukád tud venni ingatlant, lehetsz te a tulajdonos, de az esetleges törltesztést csak akkor kell neked fizetni, ha te írod alá a kölcsönszerzödést.
1-es miért nem vehetne az anyja az ö nevére? Sokan csecsemöknek is vesznek, illetve bárkit be lehet iratni tulajodonosnak, amiért nem szokaás, hogy ilyen esetben a vevönek semmi joga sem lenne a házban, mert nem az övé!
nincs kolcson, kp teljes osszeg. irtam h kulfoldon vagyok, itt meg a kerites is kolbaszbol van. :D
na de akkor hogy is mukodne ez a gyakorlatban meg a lepapirozasnal?
tehat akkor nekem semmit nem is kene alairnom ahhoz h a hivatalos tulaja legyek az ingatlannak?
Foglaljuk össze a kérdést: tíz millióid vannak, de sajnálsz 100ezret repjegyre, hogy aláírj egy papírt.
Folytasd a sztorit, nagyon jól szórakozunk!
4es: elöször is nem mindig megoldás a repülö - nekem semmivel sem gyorsabb vagy egyszerübb, mint vonattal - , másrészt nyugaton a 10 millió nem nagy összeg, nem annyi, mint MO-on. Ezen kívül egy ingatlan megvétele nem csak egy aláírás!
De nem mindenhol megoldható, hogy eltünj egy vagy több hétre a munkából - mert még Európán belül is ennyi idöbe minimum beletelne az ügylet.
Kérdezö: anyukád keresse fel a közjegyzöt, és kérdezze meg, mi kell hozzá - feltehetöen kell hivatalos meghatalmazás töled, meg esetleg más valami is, ott kap megbízható infót!
"nincs kolcson, kp teljes osszeg. irtam h kulfoldon vagyok, itt meg a kerites is kolbaszbol van. :D"
Figyelj már olcsójános! Nincs pár ezresed fapados repjegyre hogy hazagyere pár napra anyát megölelgetni meg venni egy házat?
Anyádat meghatalmazod, tárgyal, az ügyvédnél eljár, megszervezi az időpontot, hazajössz, aláírsz.
Meghatalmazod anyádat, hogy a többi hatóságnál, a földhivatalnál, gáz, víz, villany, szemétszállítás szerződés, átírás ügyében eljárjon.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!