Szerintetek megèri ilyen házat venni ilyen körülmènyek között?
Én több generációs házban nőttem fel, szüleim 14 évig bírták elviselni az egyre fokozodó feszültséget, sorozatos vitákat, rendszeres elszámoltatást.
A nagyszülők rendszeresen bele szóltak a gyerek nevelésbe, és általában ez generált egy veszekedést a szüleim között, meg egy vitát a nagyszülőkkel. Majd ez ciklikussan ismétlődött, és fokozódott.
Szüleim bármit vettek, mindenről elszámoltatták őket: Minek ez meg az? Úgy sem lesz jó az senmmire? Miért nem volt jó a régi? Mennyibe került, inkább vettetek volna mást belőle? stb.
1996-ban szüleim vettek egy 55 cm-s színes tv-t a régi fa dobozos fekete fehér helyett. Ebből több hónapos balhé kerekedett. Mikor kicserélték apám 30+ éves ágyát és szekrénysorát újra még nagyobb balhé lett belőle.
2 nő nem fér meg egy "háztartásba" viták nélkül sokáig, az egyik mindig fúrni fogja a másikat idővel.
A generációk közötti szakadék pedig a modern világ gyors fejlődésével egyre nagyobb, ez pedig több feszültséget fog eredményezni.
Nekem ebből egy életre elegem lett. Nagyon elenzem azóta is a több generáció együtt élését, hiába vannak külön lakrészek az nem segít!
#13 Anyósom ezért nem erőltette soha az összeköltözést mert hasonló tapasztalatai voltak a saját anyósával. Most a szomszédban laknak már idős korukra és ez jó.
De más a többgenerációs ház mint amire gondolsz, az külön lakások egy épületben. Külön háztartás, külön bejárat, saját élet csak közel a szülőkhöz. Az működőképesebb lehet.
Aki olyan mint amit leírtál az beleszól az ország másik végéből is ugyanúgy. :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!