Kezdőoldal » Otthon » Ingatlan vásárlás, eladás » Mennyire erősíti az alkuképess...

Mennyire erősíti az alkuképességem, ha a teljes vételi árat azonnal tudom fizetni?

Figyelt kérdés

Természetesen attól függ hogy az eladónak mennyire sürgős a dolog, de kíváncsi vagyok az általános véleményekre. 45-50 milliós értékben keresek lakásokat. Ha azt mondom hogy akár holnap mehetünk az ügyvédhez és fizetek mindent, mennyit lehet alkudni egy 50 milliós értékéből? Átlagosan az emberek 10%-ot tartanak az illem határain belülinek. Ilyen esetekben van esély ennél nagyobb mértékű alkura, vagy nem?

Az utóbbi időben több ajánlatot is tettem, és nagyon elzárkóztak az emberek az alkutól, vagy csak minimális összeget engedtek el. DE ez nem azonnali fizetés lett volna.

febr. 8. 16:20
1 2 3
 21/26 A kérdező kommentje:

#19 Valóban nem engedett, de azért mert tegnap kapott 2 teljes áras ajánlatot is. Pedig csak 2 napja volt a piacon a lakás.

#20 Nem ez a tapasztalatom. Már 2 hónapja keresek, több lakásra is ajánlatot tettek. Az egyik esetében csak pár százezret voltak hajlandóak engedni az árból, ez azóta is a piacon van. A másik 2-nél jött más aki megvette teljes áron és elvitte.

febr. 10. 16:35
 22/26 anonim ***** válasza:
100%
Hát mivel tudtommal nem lett megemlítve sem a település, sem a lakás típusa, ezért nyilván lehetnek kivételek, de általánosságban, országos szinten erős a pangás még mindig.
febr. 10. 16:37
 23/26 A kérdező kommentje:
Budapest - 6. 7 és 13. kerületekben keresek.
febr. 10. 16:44
 24/26 anonim ***** válasza:
90%
19-es vagyok,sejtettem. Folyamatosan nézem az ingatlanpiacot. Mi 5 éve vettünk lakást,már akkor emelkedtek az árak,ma kb dupláját éri. És igen,elkelnek a borzalmasan magas árakon is. Mi volt hogy lemaradtunk egy lakásról /nem egyröl/ mert 1-2 napig gondolkodtunk..A face csoportokban mindig azt hiszem hogy nevető szmájlit kap az ár...de nem, folyamatos az érdeklődés.
febr. 10. 19:10
 25/26 anonim ***** válasza:
90%

Olyan kerületekben nem hiszem, hogy enged, hacsak nem kell neki azonnal a pénz. Ott úgyis jönni fog olyan, aki odaadja a teljes árat, mert csak befektetésnek veszi, hogy kiadja.

febr. 10. 19:21
 26/26 anonim ***** válasza:
90%
Az is megadja a kért árat aki saját célra veszi. Nem mindegy hol lakik..
febr. 10. 20:48
1 2 3

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!