Kezdőoldal » Otthon » Ingatlan vásárlás, eladás » Mennyire erősíti az alkuképess...

Mennyire erősíti az alkuképességem, ha a teljes vételi árat azonnal tudom fizetni?

Figyelt kérdés

Természetesen attól függ hogy az eladónak mennyire sürgős a dolog, de kíváncsi vagyok az általános véleményekre. 45-50 milliós értékben keresek lakásokat. Ha azt mondom hogy akár holnap mehetünk az ügyvédhez és fizetek mindent, mennyit lehet alkudni egy 50 milliós értékéből? Átlagosan az emberek 10%-ot tartanak az illem határain belülinek. Ilyen esetekben van esély ennél nagyobb mértékű alkura, vagy nem?

Az utóbbi időben több ajánlatot is tettem, és nagyon elzárkóztak az emberek az alkutól, vagy csak minimális összeget engedtek el. DE ez nem azonnali fizetés lett volna.

febr. 8. 16:20
1 2 3
 11/26 anonim ***** válasza:
79%

7# +

Na ki az aki 15%-al olcsóbban eladná az ingatlanját a "pofátlanul" alkudozó kp-s vevőnek, úgy, hogy ezzel egy időben van egy csokos vásárló akinek kb 3 hónap kell a fizetéshez, de csak 5%-ot alkudott?

50 milliónál:

5% = 2,5 millió

15% = 7,5 millió

Na ki keres ~2,5 hónap alatt nettó 5 milliót? Az havi 2 millió. Vagy másképpen fogalmazva kit nem izgat 5 millió??

(Nehogy a %-okba álljatok bele, csak szemléltetésnek írtam, az 5% pedig reálisan elérhető alku. A 15% pedig saját nézőpontom szerint már pofátlan kategória, ha a lakás korrektűl lett árazva)

Vagy mintha kidobnál az ablakon egy 4-6 éves Octaviát, 5 millióért már igen csak a közép mezőnyből válogatsz.pl:

[link]

Aki vesz egy új közép kategöriás kocsit az a bontóba viszi ~5 évesen vagy eladja?

(lehet csak én vagyok ilyen anyagias, de kevés kamasz nem örülne a szüleitől kapott ~5 éves autónak.) Én annak idején a 25 éves Skoda Favoritnak is örültem.

febr. 9. 11:13
 12/26 anonim ***** válasza:
36%

Nem igazán esik le, hogy a kp-s vevő és a hitellel szórakozó között mi a különbség, ugye?

Kp-s vevő: tetszik a lakás, holnap írhatjuk a szerződést, hozom a pénzt, egy hét alatt kész minden.

Csok-os, nyakig hitelben úszós vevő: hát akkor megigényeljük a csokot, elmegyünk a bankba, akkor közben szólunk anyóséknak hogy ők is adjanak bele, és akkor egyszer majd csak valamikor megírhatjuk a papírokat, hogy talán majd egyszer valamikor fizessen a bank és akkor majd ha úgy jön ki a lépés, akkor.... Na szóval érted. :)

Az egyik egy biztos vevő, a másik meg valaki, aki elkezd még hetekig meg hónapokig ügyeket intézni, aztán közben ha megnéz még 15 házat és talál három jobbat mint a tiéd, akkor ott leszel hagyva a francba.

Persze ha te olyan ingatlant árulsz, hogy megállás nélkül csöng a telefon és egymásnak adják a kilincset a vevők, akkor természetesen nem kell alkudozásba belemenned, de pár kivételes helyet leszámítva nem így működik az ország. Budapest 5. kerületében egy korrekt áron hirdetett, jó állapotú lakást alku nélkül elvisznek 2 héten belül. Pápán, Komlón meg Berettyóújfalun viszont nem ez lesz a helyzet, ott simán engedni fognak a biztos vevőnek ahelyett, hogy még hónapokig árulják úgy az ingatlant, hogy akár komoly érdeklődő se lesz.

febr. 9. 11:30
 13/26 anonim ***** válasza:
87%
Mintha az emberek, emberek túlnyomó többsége nem hitelből venne ingatlant...
febr. 9. 11:36
 14/26 anonim ***** válasza:
100%

Kp-s vevők voltunk. Budán néztünk lakást,nem volt előny a kp. Amit megvettünk végül minimális alkuval vettük,de totálisan alkalmazkodtunk a másik félhez. Hiába van kp,ha az eladó nem tud azonnal költözni,ha hitel/csok van amit rendezni kell.

Mi viszont amikor vidéki városban adtunk el egy féligkész családi házat előnybe részesítettük a kp-s vevőt. Az a biztos.3 nap alatt adtuk el a házat.

febr. 9. 13:47
 15/26 anonim ***** válasza:
86%
Az ingatlanos nem szorgalmazza a kp-s vevőt, legalábbis ezt tapasztaltuk.
febr. 9. 13:48
 16/26 anonim ***** válasza:
88%
Kérdező, a vásárlási képességedet javítja, de az alku képességedet szerintem nem. Azért az 5-10%-ért, ami esetleg jópár millió forint, inkább vár 2-3 hetet, vagy még többet is az eladó, mintsem egy azonnali fizetőnek elkótyvetyélje...
febr. 9. 15:42
 17/26 anonim válasza:
34%
Nem előny a kp, csak ha rettentő sürgős az eladás. Erre van a foglaló, ha nem jön össze a hitel megadott határidőig ,meg a csok meg a anyámkínja, akkor bebukta a vevő , az eladónak meg "ingyenpénz"
febr. 9. 16:15
 18/26 A kérdező kommentje:
Köszi a válaszokat :). Az nem célom hogy kitúrjak valakit a lakásából, lehet úgy csinálni hogy aláírjuk a szerződést és 1-3 hónapja van elmenni, addig visszabérli. Csak latolgatom a lehetőségeket. Holnap egy 44M-sra fogok ajánlatot tenni, 42,5-ös ajánlatot teszek. Meglátjuk sikerül-e....
febr. 9. 20:14
 19/26 anonim ***** válasza:
0%
Majd írd meg kérdező! Ha jó helyen van,jó állapotú,nem sürgős az eladás,nem fog ennyit engedni, szerintem.
febr. 10. 09:28
 20/26 anonim ***** válasza:
23%

"Majd írd meg kérdező! Ha jó helyen van,jó állapotú,nem sürgős az eladás,nem fog ennyit engedni, szerintem."

Szerintem meg a mostani döglődő piacon, ha nem egy tökéletes lakás, akkor szimplán örülni fog annak, hogy egyáltalán van érdeklődő. :)

febr. 10. 11:36
1 2 3

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!