Kezdőoldal » Otthon » Ingatlan vásárlás, eladás » Azok az otthonok ahol nincs...

Azok az otthonok ahol nincs bevezetve a víz, mit használnak helyette?

Figyelt kérdés
Kútról van ilyen esetben bekötve? Ha nincs kút akkor hogyan oldják meg?
febr. 4. 08:23
1 2
 1/12 anonim ***** válasza:
85%
Ásnak vagy fúrnak egy kutat
febr. 4. 08:26
 2/12 anonim ***** válasza:
100%
Vagy fúrott kutat használnak, vagy valahonnan hordják a vizet
febr. 4. 08:40
 3/12 anonim ***** válasza:
89%

Ismerősöm tanyáján nincs víz. Vett egy utánfutót, ami katonai lajtos kocsi volt valamikor. 300 liter víz fér bele. Ezt elhúzza a település shatáráig, ahol a közkút van, és kb 200 liter vizet enged bele, majd visszahúzza a hegyre.

4-5 naponta megy vízért.

febr. 4. 08:42
 4/12 anonim ***** válasza:
100%
Kút vagy pedig hordják a vizet.
febr. 4. 10:04
 5/12 anonim ***** válasza:
100%
Nekem sincs vezetékes vízem, kútat használok.
febr. 4. 10:44
 6/12 anonim ***** válasza:
100%
Az öcséméknél sem volt bevezetve a víz és a csatorna sem. Budapest külterülete, zártkerti rész. Esővizet gyűjtöttek, ha az kevés volt akkor hozták a vizet és azzal töltötték fel a víztartályt a tető magasságában a garázson. tesóm időnként beleborított pár üveg hipót, ezzel fertőtlenítették, de nem használták ivóvízként, csak mosogatáshoz, mosáshoz, fürdéshez. Az ivóvizet külön hozták a közeli utcai kútról palackokban és azzal főztek is.
febr. 4. 10:53
 7/12 anonim ***** válasza:
97%

Ha nincs kút, akkor esővíz. Tanyán nálam is ciszterna van, azaz esővíz van. Meglepően sok esővizet tudsz összegyűjteni, itt inkább azon kell tudni gondolkodni, ha állandóan lakod az ingatlant, hogy egyszerre minél több vizet tudj tárolni, ugyanis vannak esős időszakok, aszályos időszakok. 1-2 fő esetén legalább egy 10 köbös, 3 fő esetén már 15-20 köbös esővíztározót kell tudni csinálni és minden tetőfelületről (melléképületek is) fogni a fizet. Nálam tanyán 2db 3 köbméteres ciszterna van, plusz a melléképületnél egy egy köbös IBC tartály, amit még lazán fellehetne bővíteni egy IBC tartállyal de nincs rá szükségem.

A víz a házba házivízművel van betáplálva, átmegy egy 3 lépcsős vízszűrőn plusz az aknában van UV lámpa, de régen ilyenekkel tanyákon, pincékben nem szarakodtak, volt egy házivízmű rákötve a ciszternára aztán jónapot, nem tartottak attól, hogy ne fürödhetnének ne moshatnának fogat, ne mosogathatnának esővízzel. (Igazából most sem lenne tőle semmi bajod!)

Klórral én nem szoktam fertőtleníteni, akkor semmi előnye nincs az esővíznek. Teljesen más az esővíz, esővízzel zuhanyozni teljesen más érzés, semmi nem lesz vízköves, se a zuhanykabin, csapok, WC, bojler... akinek van otthon vízlágyító rendszere és az van rákötve a házra, az tudja, hogy milyen.

febr. 4. 11:49
 8/12 anonim ***** válasza:
100%
#7 Jogos amit írsz, de ehhez hely is kell. Tesóméknál nem volt lehetőség másra azért klórozták a vizet inkább.
febr. 4. 11:57
 9/12 anonim ***** válasza:
35%

Mihez? Kell egy-két pár ezer forintos UV lámpa a tározóba, mellé kell ásni egy aknát, ahová bekerül a házivízmű, de hát merem feltételezni az náluk is van. Ha meg felszínen van, az se gond, akkor oda kell elhelyezni a 3 lépcsős szűrőt. Nem foglal olyan nagy helyet, egy három lépcsős szűrő kb. 40x25cm helyet igényel, bepasszírozható szerintem kb. bárhová, ahol a házivízműnek amúgy is van hely. Ha az UV lámpa üzemel, akkor a víz teljesen szagtalan marad, nem színeződik el (mondjuk utóbbinak amúgy sem szabadna megtörténnie egy föld alatti tározóban). Az UV kiöli a baktériumokat. Onnan jött az ötlet, hogy UV lámpa van a kertitavakhoz gyártott szűrős víztisztítókban is. Klór nem tesz jót a bőrnek sem, de mondjuk beledögleni sem kell nyilván, viszont büdös és épp elég otthon kényszerűen uszodaszagban zuhanyozni, ha már a tanyán nem muszáj, akkor kihagyom. :)

Vagy mire gondolsz, mire kell a hely, a 10-20 köbös tárolóhoz? Ahhoz kell, de lefele szerencsére lehet menni Kínáig, úgy tulajdonképpen nem feltétlen kell olyan hatalmas hely. 10 köb csak soknak hangzik, az csupán egy 2.25x.2.25m-es gödör, ami 2 méter mély. Ha 3 méter mélyre ásod, már elég a 20 köbhöz is egy 2.6x2.6-os gödör. Odamegy egy bobcat kikapja 1 órán belül. Kicsit rá kell segítened, mert mondjuk 3 méterig nem tud lenyúlni a szerencsétlen, de kb. 2 méterig viszont igen.

febr. 4. 12:30
 10/12 anonim ***** válasza:
22%

#9 Nem értem mit pattogsz. leírtam mi VOLT a tesóméknál. Te leírtad mit csináltál tanyán, részletesen hány tartállyal mi mindennel oldottad meg. Ez egy zártkerti kis ingatlan volt, apró ház, a garázsra feltett esővízgyűjtővel. magasan.

Ezt csinálta öcsém, időnként felmászott, beleöntött pár üveg hipót és ennyi. Már nem lakik ott pár éve. Miért hiszed azt hogy a múltban is jobban tudod mit kellett volna csinálni, mint ő aki meg ott lakott? Ott még utca sem rendesen volt, egy autó széles sávban lehetett csak behajtani, a zártkerti ingatlanok mind nagyon kicsik, hisz nem lakóháznak szánták azokat a telkeket. Te leírtad mit csinálsz, én leírtam, hogy jogos, erre elkezdesz pattogni mintha valami örök igazságot vontam volna kétségbe.

febr. 4. 20:41
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!