Kezdőoldal » Otthon » Egyéb kérdések » Manapság mennyire léteznek...

Manapság mennyire léteznek légkondi, vagy egyéb hűtéstechnika nélküli otthonok?

Figyelt kérdés

Már- már annyira nincsenek telek, hogy előbb mondanék le a fűtésről télen, mint a hűtésről nyáron.

Mennyire léteznek manapság klíma nélküli otthonok?

Még lakótelepi lakásoknál is látom a külső klímaegységet.

Ahol nincs, ott mennyire melegszik fel konstans 30-35 °C-ban az ingatlan?

2020. aug. 11. 11:14
1 2 3
 1/21 anonim ***** válasza:
83%

Sztem rengeteg olyan ingatlan van, ahol nincs klíma, az utóbbi pár évben kezdett felfutni igazán. A mi lakásunkban sincs, mert 1-2 éven belül költözünk és már nem akarunk erre pénzt költeni meg kínlódni a szervezésével, de alapvetően klíma nélkül is max 30 fok van a lakásban, mert jó a tájolása, fák veszik körül lehet kereszthuzatot csinálni és téglaépítésű. Ezek sztem nagyon sokat javítanak a hőmérsékleten, mondjuk egy nyugati fekvésű 8. emeleti panellakásnál már biztos pusztulat van klíma nélkül.

Amiről még tudok nyilatkozni, hogy anyukamék panelben laknak, klíma ugyan van, de most már napig nem voltak otthon, és 37 fok volt a lakásban leengedett redőnyök mellett, az is nyugati tájolású lakás, 3. emelet, szigetelt...

2020. aug. 11. 11:23
 2/21 anonim ***** válasza:
83%

Nekunk nincs klima es nem is lesz egy ideig biztosan. Uj jol szigetelo ablakok vannak + szigetelos redonyok.

Jol szigetelt haz. Igy nyaron sem melegszik fel, ejjel szelloztettunk, teljesen jo.

Nem fozunk a hazban, van alsokonyhank.

Telen nem tudnek meglenni futes nelkul, hat iden telen is olyan hideg volt, hogy ejjel nappal futottunk. Vegyestuzeleso kazanunk van, osszel gazzal futunk reggel kicsit es este furdeskor. Utana ahogy huvosodik atvalltunk fara

Lanyom nem reg koltozott el, neki van klima a lakasaban, elviselhetettlen meleg van, panel 6 emeleten. Neki pl torolkozo szarito a radiator a furdoben, mert olyan meleg van telen is.

2020. aug. 11. 11:36
 3/21 anonim ***** válasza:
17%

Klíma nélkül manapság csak a legedzettebbek bírják, na meg azok, akik nyugatabbra, vagy északabbra élnek Mo-on. Délen, dél-keleten maga a borzalom minden nyár.

Én tégla építésűben lakom, magasföldszinten és fákkal nagyjából árnyékolt a lakás, szóval alapból hűvösebb, de amikor több napig ilyen meleg van, csak klímával lehet kibírni. És ami a legérdekesebb, hogy du. 6 körül kezd el bent a legmelegebb lenni, látom ahogy emelkedik bent a hőmérséklet, pedig a klímához hozzá sem nyúltam, ugyanazon a fokon van, mint előtte. Mondjuk én nagyvárosban lakom, ilyenkor már bőven nyomja fel a beton a hőt.

Éjjel kb. kettőig megy a klíma, utána ablak nyitás, kereszthuzat, de 1-2 foknál többet nem megy lejjebb reggelre sem, mert át vannak melegedve a falak, na meg kinn is 22-23 fok van éjjel, le sem tud hűlni a lakás. Reggel ablakok becsuk, redőny le és megint klíma. Undorítóak ezek a 40 fokos nyarak, csak vízparton elviselhetőek.

2020. aug. 11. 11:38
 4/21 mindentudó99 ***** válasza:
70%
Annyira hogy legtöbb ingatlanban nincs. Sok ember nem tud 250 ezret kiadni egyszerre egy klímára.
2020. aug. 11. 11:54
 5/21 anonim ***** válasza:
68%

Nálunk sincs, családi ház, tetőtér is van, engem nem zavar.

A szüleimnél sincs, panelben laknak, ők sem akarnak.

Mindkettőnknél ventilátorok vannak, de ritkán használjuk őket, Hetente pár órát mennek.

A ventilátort még elviselem 1-1 órára, de a klímát kifejezetten utálom!

2020. aug. 11. 11:56
 6/21 anonim ***** válasza:
78%

Szerintem az otthonok többségében nincs klíma.

(Nekünk sincs, nem igényeljük, elég hűvös van nélküle.)

2020. aug. 11. 12:35
 7/21 Beviz Elek ***** válasza:
74%
Léteznek, nekünk sincs és nem is tervezzük.
2020. aug. 11. 13:43
 8/21 anonim ***** válasza:
51%
Miért lett majdnem mindenki lepontozva? :D
2020. aug. 11. 13:55
 9/21 anonim ***** válasza:
96%
A Környezeteben levő otthonok 90% ában nincs klíma. A falunkban kb senkinek nincs. Laktam panelban ott sem volt csak pár családnál.
2020. aug. 11. 15:25
 10/21 anonim ***** válasza:
36%

Új építésű, korszerű szigetelésű házakban nem jellemző a hűtő klíma.

Sőt, merem állítani, egyenesen ciki egy mai építész-tervezőnek, ha az általa tervezett családi házat manapság "klímázni" szükséges.

2020. aug. 11. 19:04
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!