Kezdőoldal » Otthon » Ingatlan vásárlás, eladás » Ingatlan vásárlásnál mire...

Ingatlan vásárlásnál mire kell figyelni, ha parapet magasságig tégla fentebb vályogból épült?

Figyelt kérdés

Mennyire jellemző a vizesedés/penészesedés?

Mit érdemes megkérdezni az eladótól?

jan. 24. 00:06
1 2
 11/18 anonim ***** válasza:
100%
A vizszigetelest bontassal lehet megnezni. Aztan, hogy nincs -e elöregedve és hogy működik- e már kerdes. Lehet venni ilyen kis kézi mero eszközöket amiket ha odateszel a falhoz nagysagrendileg lemeri, hogy mennyire vizes. Talan jó támpont lehetne
jan. 25. 05:48
 12/18 anonim ***** válasza:
41%

Ami hiszti itt megy a vályog ellen.

Szögezzük le, hogy a tégla is penédzedik😉Ez nem függ a ház falazatának abyagától, sokkal inkább hogy megfelelő szigetelések megvannak e. Nincsennek hőhidak, beázások.

Ha ezek rendben vannak akkor semmivel sem roszab a vályog a téglától...sőt!

Ety igazi bio építőelem! Mind a gyártása mind az utóélete sokkal természetesebb és környezetbarátabb, mint a szar égezett német tégláknak!

Nyári klíma akár 10 fokkal is hűvösebben tartja a lakást, emiatt újabb pénzeket spórolhatsz mert nem kell klíma! A falak is jobban tartják a hőt, mint egy rideg közet, beton vagy tégla, bár utobbinál erre mar gondoltak.

A tégla terhelhetőség szempontjából jobb csupán, de ha földszintes a házad ez nem lesz opció.

Laktam ilyen és olyan hazban is, és a vályog mindig komfortosabb volt, én is azt vettem! És nem bámtam meg. Egy jo kis 40 vályogtégla elég massziv, különösebb rombolas nélkül kivehető, újra felhasználható. És közetgyapottal szigetelhető. A tégla inkább a bizniszről szól.

jan. 26. 06:49
 13/18 A kérdező kommentje:
Köszönöm a tanácsokat mindenkinek.
jan. 27. 09:36
 14/18 anonim ***** válasza:
34%

Tégla bizniszról szol ? Lol

. Azert mert valaki nem akar vályogban lakni , ami igazából föld/sár fal ? Lakjon föld falak felett 2024ben az aki akar, de a többség sztem nem akar.

jan. 27. 09:55
 15/18 anonim ***** válasza:
42%

Szerinted a sok német tüzép miből él?

Gondolom ha ilyen földfóbiád van, akkor nem ülsz le pl tópart elé sem, nehogy a földjöz érjél🤭

Gondolom még életedben nem voltál normális vályogházban. Cserében télen nyáron vereted a klímát ami aztán nagyon környezetbarát...

jan. 29. 13:06
 16/18 anonim ***** válasza:
56%
Bírom az ilyen oktondi büdös proli fröcsögést. De még egy sajat sárkunyhód sincs. De azért lenézel másokat miközben azt sem tudod mi micsoda. Én éltem újépítésű téglaházban is. Nyáron majd meh pusztultunk olyan levegőtlen volt. Télen meg mindig fáztam olyan hideg volt benn. Még egy vegyes falazatú ház is komfortosabb volt. Nemhogy egy vályog. Csipás.
jan. 29. 13:25
 17/18 anonim ***** válasza:
100%

El vagytok tévedve.

Vályogházat is meg lehet építeni jól, és jól karban tartani.

De a hazai vályogház kínálat 95%-án beázik a tető és emellé alulról is ázik a fal.

Szóval nem alaptalan a "proli előítélet".

Ezekben a házakban többségében öregségi nyudíjas nénik laktak 10-20 éven át egyedül, nulla karbantarttással.

jan. 29. 16:13
 18/18 anonim ***** válasza:
82%
Sztem pedig nem azért épültek régen itthon valyog házak videken tégla helyett , hogy az olyan csudi jó, hanem mert csoroság volt a háború között, után . Akinek volt akkor penze az már joreszt akkor is téglát csináltatott.
jan. 29. 17:56
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!