Ingatlan vásárlásnál mire kell figyelni, ha parapet magasságig tégla fentebb vályogból épült?
Mennyire jellemző a vizesedés/penészesedés?
Mit érdemes megkérdezni az eladótól?
Ami hiszti itt megy a vályog ellen.
Szögezzük le, hogy a tégla is penédzedik😉Ez nem függ a ház falazatának abyagától, sokkal inkább hogy megfelelő szigetelések megvannak e. Nincsennek hőhidak, beázások.
Ha ezek rendben vannak akkor semmivel sem roszab a vályog a téglától...sőt!
Ety igazi bio építőelem! Mind a gyártása mind az utóélete sokkal természetesebb és környezetbarátabb, mint a szar égezett német tégláknak!
Nyári klíma akár 10 fokkal is hűvösebben tartja a lakást, emiatt újabb pénzeket spórolhatsz mert nem kell klíma! A falak is jobban tartják a hőt, mint egy rideg közet, beton vagy tégla, bár utobbinál erre mar gondoltak.
A tégla terhelhetőség szempontjából jobb csupán, de ha földszintes a házad ez nem lesz opció.
Laktam ilyen és olyan hazban is, és a vályog mindig komfortosabb volt, én is azt vettem! És nem bámtam meg. Egy jo kis 40 vályogtégla elég massziv, különösebb rombolas nélkül kivehető, újra felhasználható. És közetgyapottal szigetelhető. A tégla inkább a bizniszről szól.
Tégla bizniszról szol ? Lol
. Azert mert valaki nem akar vályogban lakni , ami igazából föld/sár fal ? Lakjon föld falak felett 2024ben az aki akar, de a többség sztem nem akar.
Szerinted a sok német tüzép miből él?
Gondolom ha ilyen földfóbiád van, akkor nem ülsz le pl tópart elé sem, nehogy a földjöz érjél🤭
Gondolom még életedben nem voltál normális vályogházban. Cserében télen nyáron vereted a klímát ami aztán nagyon környezetbarát...
El vagytok tévedve.
Vályogházat is meg lehet építeni jól, és jól karban tartani.
De a hazai vályogház kínálat 95%-án beázik a tető és emellé alulról is ázik a fal.
Szóval nem alaptalan a "proli előítélet".
Ezekben a házakban többségében öregségi nyudíjas nénik laktak 10-20 éven át egyedül, nulla karbantarttással.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!