Megéri most ingatlanba, lakásba fektetni Budapesten?
Még 2010 májusában megörököltem egy önkormányzati bérlakás,határozatlan bérleti jogát a 3.kerületben.
Ugyanazzal a kondíciókkal bérleti díjjal bérlem folyamatosan,ahogy édesanyám is bérelte.
Bérleti díjat se emeltek
Elötte is abban a lakásban éltem.
Most vagyok úgy hogy összejött a pénz, tudnék akár hitel nélkül vagy minimális hitellel vásárolni egy kis lakást pesten.
A saját tulajdonú ingatlan az egy biztos pont lenne.
Vásároljak egy kis lakást pesten most,vagy esetleg várjak 1-2 évet,hogy lejjebb menjenek az ingatlanok árai?
Vagy várjak arra,hogy hátha mint bérlőnek az önkormányzat majd felajánlja,hogy megvásárolhatom az önkormányzati lakást,amit bérlek?
( végül is nem kerget a tatár)
Megéri most ingatlanba fektetni?
Egyértelmű, vennék lakást a helyedben, most. Nem fognak a budapesti ingatlanárak lentebb menni.Persze, minimálissal mehet, de jelentősebb árcsökkenés nem várható.
Én a helyedben első körben megkérdezném az önkormányzatot, hátha megvásárolható az amiben laksz.
14; minden évben az előző éves kamat utan fizet az az allampapir. Tehát idén a 2023mas átlag ( kB 17 % korul ) plusz 1,5 kamat prémium. Tehát 2024 egészében ez alapján fizet. Es a következő váltás 2025 marciusa korul van, akkor vált át a 2024es inflacio plusz kamat prémiumra. Ha jól tudom persze
. Brutalis , kozel másfél évig még kozel 20 %ot hozhat.
18: Igen, MOST lakásnál a hozam csak az áremelkedésből van de ez pár évenként változik. Hosszú távon nyugis, mert vagyontárgyról van szó, még te is (tulajdonos) használhatod.
És ha alacsony a rezsije, adója, akkor érdemes megtartani.
Kinek mennyi pénze van ugye, úgy tudja megosztani a befektetések közt.:)
17: Köszi, és fix, hogy mikor lehet "kivenni" a tőkét vagy a kamatot?
A részleteket nem találom a neten...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!