Éhínség idején hogy alakul az ingatlanpiac(házakra gondolok leginkább) ? Olyankor mennyire vásárolnak az emberek házakat? Mert valahol csak kell lakni..
7# köszi az értelmes valaszt!
Viszont kertes házra akkor is szükség van, ezért a tobbi ingósagok értéke csökken, de a kertes házaké ?
11# a te választod is tetszik, mindez arra enged következtetni hogy az árak előbb utóbb esni fognak.
Ha nincs megfelelő munkahely=nincs hitel= ha nincs hitel= nincs elegendő pénz házhoz=ha nincs elegendő pénz házra=nincs elegendő kereslet=ha nincs elegendő kereslet=csokkennek az árak
De egy kérdés mégis marad:
A kertes házak
Mert oké hogy csokkennek a luxus házak értékei, es a paneleké, de a kertes házak mindenkinek kelleni fognak.
Hisz lehet természteni ..
Ezeknek az ára hogy fog alakulni..?
Aki most sem tud venni, mert bérel, az biztos nem fog venni kertes házat, pláne nem drágábban. Hanem eladja a télikabátját 3 tojásért. A gazdagok sem fognak venni kertes házat, hanem mennek olyan helyre, ahol nincs éhezés. Olyan lehet, hogy családok kiköltöznek a nagyihoz vidékre és majd 8-an laknak két szobában.
Te vennél most olyan helyen kertes házat befektetésnek, ahol éhezés van pl. háború vagy vízhiány miatt? Vagy inkább menekülnél egy biztonságosabb országba?
Akit köt a generál szerződése, az valószínűleg folytatja az építkezést, ami lehet egy épülő társasház valamelyik lakása is.
Én telibe kaptam a covid és az ukrán háború áremelkedéseit. Már gondolkodtam hogyan tudok kimászni a szerződésemből, hogy ne essek nagyon pofára. Mindezt úgy, hogy még csak kitűzték a házat!
30% önerőt buktam volna, szerződési feltételek miatt, fűtéskész állapothoz viszonyítva. Azaz, ez volt az ára a vissza lépésnek! Végül nem léptem vissza, mert a covid miatt már így is le volt húzva a garázs a házról, szóval már nem volt mit csökkenteni rajta. A bank adta a hitelt, elkészült kb ~10 millió felárral.
Ez az összeg abból lett, hogy minden tartalékot beletoltam a házba, 5 millióval több hitelt vettem fel, és eladtam a kocsit.
A hitel törlesztő kb 60%-a az albérletnek, az új építésű házak ára tovább nőtt. Idén már biztosan nem tudnék építkezni, tehát végül jól döntöttem.
Na most ez nem fedi teljesen a választ. Az utóbbi 3 évben sokan össze húzták a nadrágszíjat, és azok akik 4 éve is éheztek hóvégén azoknak ezen időszakban valószínűleg már a hónap feltől nem volt nagyon mit enniük, de a hitelt/albérletet többnyire fizették. Legalábbis a KSH adatok alapján nem növekedtek a fizetési elmaradások, mert gondolom inkább éheztek minthogy éhezzenek és hajléktalanok is legyenek.
Szóval ezek a csapások a különböző társadalmi rétegeket, különböző módon sújtják.
Kérdező, szerintem te nem vagy tisztában a szó jelentésével, hogy mi is az ÉHINSÉG.
Éhinség idején senkinek nincsen mit ennie. Amivel kevered az az ha sokaknak nem telik élelmiszerre, de valójában lenne mit megvenniük.
Magyarul kevered azt ha van akinek nincs pénze hajára meg azt ha nincs kaja - ez utóbbi az éhinség.
16#
Ha világháború alakulna ki például akkor nem lenne hova menni hisz mindenhol sz.r, es ugyanúgy mint a kovid idején olyan nincs hogy csak vhol van válság mashol nincs. Hanem mindenhol van mert domino effektus tudod..
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!