Kezdőoldal » Otthon » Ingatlan vásárlás, eladás » Lakótelepi lakás eladása...

Lakótelepi lakás eladása esetén hogy alakul arra a hónapra a közös költség?

Figyelt kérdés
Ha pl. adott hónap 10.-i szerződési dátummal eladom, akkor arra a hónapra még nekem kell fizetni? Vagy egészen addig, amíg hivatalosan át nem írják? És ha előre ki volt fizetve, akkor visszajár, vagy betudják az új lakókhoz?

2023. jún. 25. 20:45
1 2
 1/11 anonim ***** válasza:
88%
Úgy írják a szerződét hogy ne legyen fél hónap.
2023. jún. 25. 20:57
 2/11 anonim válasza:
100%
Vevő eladó közötti megállapodás kérdése.
2023. jún. 26. 03:26
 3/11 anonim ***** válasza:
100%

Nálunk közös költséget nem lehet hivatalosan tört hónapra fizetni, de gondolom ha annyira fontos, akkor megbeszéled a tulajjal/vevővel, hogy te fizetsz mondjuk 3ezret, ő meg 6ot abban a hónapban. Mondjuk én ezen nem c.gánykodnék egy többtízmilliós lakás esetén.

Az előre fizetéssel a közös képviselőt keresd, tuti nem írják át az új tulajra, a közművek sem így működnek. Visszakapod.

2023. jún. 26. 08:27
 4/11 anonim ***** válasza:
100%

Tavaly vettem panel lakást. A birtokbaadás napja a fordulópont. Például ha 30 napos hónap van és 10.-én van a birtokbaadás, akkor az előző tulaj fizeti az első 10 napot, vagyis a havi közös költség 1/3-at, az új tulaj pedig a 2/3-át.

Ha túlfizetés van, akkor pedig menj a közös képviselőhöz és miután az új tulaj is elutalta a tört hónapra való közös költséget, te visszakapod a túlfizetésed összegét.

2023. jún. 26. 10:08
 5/11 anonim ***** válasza:
71%
Utolsó, nálatok ez így van. Nálunk meg nem. Kifejezetten felhívták a figyelmem, hogy tört hónapozás nincs. Ezért kéne a kerdezőnek saját képviselőt megkérdezni.
2023. jún. 26. 10:10
 6/11 A kérdező kommentje:
Köszönöm mindenkinek.
2023. jún. 26. 12:00
 7/11 anonim ***** válasza:
100%
Nekem is úgy volt, mint a 4-esnél, ez a hivatalos eljárás, de amúgy azon a 10 ezer forinton szerintem nem kéne összeveszni, én ilyenben már lennék nagyvonalú, akár vevői, akár eladói oldalon állok. Panelban egyébként örülnek ha valaki egyáltalán fizeti a közös költséget, nem fognak rajta fennakadni, hogy ki fizette ki. Amúgy egy lakás eladásakor egy tört hónapot bármelyik közös képviselőnek kötelessége lenne kibírni...
2023. jún. 26. 22:47
 8/11 anonim ***** válasza:
88%
Megegyezés kérdése de egy 40-70 milliós lakásnál ne 10 000 ft-on múljon a dolog.
2023. jún. 27. 06:31
 9/11 anonim ***** válasza:
Hát normál ügymenetnél nem veszünk meg társasházi lakást anélkül, hogy ne hoznál 0-ás igazolást a közösképviselőtől arról, hogy nincs tartozás a közösköltségben. A társasház szmsz-e tartalmazza, hogy hanyadikáig kell megfizetni a közösköltséget. Ha a birtokbaadás ez előtt van, akkor már az új tulaj, addig a régi fizeti. Ezt érdemes a biztonság kedvéért a szerződésbe is beleírni. De azt az eladót, aki most kap több tízmillió ftot és vacakol egy 10 ezresen,... hát lehet, hogy hagynám a francba, pusztán nevelési célzattal. Szép nagy a kínálat most a piacon, várja meg nyugodtan, amíg legközelebb valaki rányitja az ajtót.
2023. júl. 1. 14:07
 10/11 anonim ***** válasza:
35%
A közösköltség a lakás után jár, teljesen igaza van a közösképviselőnek, ha nem engedi szétaprózni. Akié a hónap első napján a alakás, az köteles megfizetni. Hogy ezt az összeget tudja-e az adásvételnél érvényesíteni, az részletkérdés. De most komolyan, fogsz kapni 23 milliót és azt mondod, nem, nem, nem adom oda, csak ha kifizeti a vevő a 9 ezer forintos közösköltségből a maradék 5 napra eső 1500 ft-ot is?
2023. júl. 1. 14:12
1 2

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!