Jövőre szerintetek hogy alakul a vidéki városokban az
1-1,5 szobás, panelprogramos, jó infrastruktúrájú, nem
drágán fenntartható lakások ára?
1/9 A kérdező kommentje:
Nem uszító kérdés, nem azt akarom hallani, hogy fele annyiba fognak kerülni, mint most! Hanem valós, lehetőleg megalapozott véleményt!
Tekintve, hogy a pénz értéke romlik, így az áruk nőni fog továbbra is.
2023. dec. 24. 15:10
Nem lesznek olcsóbbak. 6-700 ezer/m2
2023. dec. 24. 16:29
Fele annyi nem lesz az sem százas aki ilyet allit. De én növekedést jelenleg nem várok, 5-10 % csökkenést inkább. Épìtőiparban dolgozom ahogy latom baromira megálltak az adas vételek, vannak olyan tarsashazak ahol a fele lakás sincs meg eladva pedig közel készen van. Régen nem ez volt a helyzet.
2023. dec. 25. 12:53
A lakásárakat a hitelek elérhetősége határozza meg. Az új csok nagy kérdés, jelentősen nehezebbek szerintem most a feltételek mint voltak.
2023. dec. 25. 13:12
Ha a kinézett települes kiesik az uj csokból, az vissta fogja vetni a keresletet. Ha benne lesz az új csokban, az növelheti a keresletet. Ennek megfelelően változhatnak az adotttelepüleseken az ingatlanok árai. Jelentős elmozdulásra sztem nincs esély, se felfele, se lefele. Felere sehol sem fognak az ingatlanárak visszaesni, de 5-10%-os esésre van esélya beszükűlő ingatlanpiacon. A csokra alkalmas települeseken az uj csok viszont ugyanennyivel felfele us hajthatjaaz árakat.
2023. dec. 25. 13:18
7/9 A kérdező kommentje:
Mindenkinek köszönöm a választ, én senkit nem pontoztam le. 4-es, akkor pontosítom a kérdés: nem újépítésű, 50 milliónál kezdődő lakásokra irányul a kérdésem (azt nyilván csak nagyon kevesen fogják tudni megvenni), hanem használt lakásokra.
Írjatok még válaszokat, meglátásokat!
Az új csok azert más mint az előző, ez vegulis egy hitel. Sok embernek görcsbe randul már arra is a gyomra , hogy 20 millió forint feletti hitele legyen. Nem , hogy 50. Amihez mondjuk Misi közeli fizetés sem ártana mondjuk, mert mennyi lehet 50 milliónál a törlesztő? 350? Persze az allam , ha jönnek a gyerekek , abban segít, hogy enged el pénzt a masodiktol ha jól tudom. De én csodálkoznék ha csok plusz esetében az átlag 20 , nah jó maximum 30 millió ertek felett venne fel
.
2023. dec. 25. 17:32
Reálértéken nem fog csökkeni.
2023. dec. 26. 12:03
Kapcsolódó kérdések: