Kezdőoldal » Otthon » Ingatlan vásárlás, eladás » Miért nem fogják fel az...

Brain Storming kérdése:

Miért nem fogják fel az emberek, és a kormány, hogy a saját tulajdonú ingatlan az elsődleges gátja a munkaerő mobilitásának?

Figyelt kérdés

#bérlakás #munkaerő_mobilitás
2023. dec. 30. 12:54
1 2 3
 11/26 anonim ***** válasza:
100%

Igen azok,az egész felvetésed már bocsanat,de egy marhaság.

Mi gátol meg abban, most jelenleg,hogy oda menj ahol munka van?

Ha van egy isten háta mögötti településen igatlanod,vagy kiadod,vagy pedig eladod,és oda mész ahová akarsz,ahol munka van.

Pénzből pedig ott veszel ingatlant ahol akarsz,ha nem elég rá a pénzed akkor pedig bérelsz

2023. dec. 30. 13:42
 12/26 anonim ***** válasza:
100%

Nincs itt kényszer. De az állam nyilván azt nézi, hogy neki mi a jó. És neki a minél több hazai adófizető a jó.

A határ nyitva, még útlevél se kell. Nem Észak-Korea vagy NDK vagyunk. Nincs röghöz kötés, legfeljebb szabadon választott módon. Az állam csak ösztönöz, nem tart pisztolyt a fejedhez.

2023. dec. 30. 13:44
 13/26 A kérdező kommentje:

11/11 anonim: Mi gátol meg abban, most jelenleg,hogy oda menj ahol munka van? ... Ha van egy isten háta mögötti településen igatlanod,vagy kiadod,vagy pedig eladod,és oda mész ahová akarsz,ahol munka van. ... Pénzből pedig ott veszel ingatlant ahol akarsz,ha nem elég rá a pénzed akkor pedig bérelsz."

Kérdező: Gondolod, hogy ha ez ennyire egyszerűen menne szerte az országban, akkor még mindig élnének emberek olyan helyeken, ahol saját ingatlanjuk van, viszont nem a képességeiknek megfelelő munkát kénytelenek vállalni pusztán azért, mert az ingatlanul ott van ahol?

2023. dec. 30. 13:47
 14/26 anonim ***** válasza:
100%

11# válaszoló vagyok

Én csak a saját példámat tudom felhozni.

Miskolcon születtem 18 éves koromig miskolcon is laktam a szüleimmel,de sose szerettem mikolcot.

Pestre jártam egyetemre, azóta is pesten élek.

2009-ben vásároltam miskolcon egy lakást,amit ottani egyetemistáknak adtam ki.

2015-ben megörököltem a szüleim miskolci lakását,azt is ottani egyetemistáknak adtam ki albérletnek.

Viszont jelenleg is pesten élek.

Szóval attól hogy az isten háta mögött van ingatlanod még nem kell ott is élned.

2023. dec. 30. 13:54
 15/26 A kérdező kommentje:

"Szóval attól hogy az isten háta mögött van ingatlanod még nem kell ott is élned."

Azért a te eseted nem általánosítható - és viszont valóban abban a szellemben tettem fel a kérdést, hogy ennek nem kellene így lennie.

2023. dec. 30. 14:39
 16/26 anonim ***** válasza:
100%

Magyarországom egy munkásnak nem lesz akkora nyugdija, hogy abból albérletet lehetne fizetni, az ember hajléktalan lenne nyugdijas korára. A máski meg, a saját lakást kilehet adni.

Te gondolom albérlet kiadásból élsz, azért erölteted. Nyugaton is aki teheti sajátot vesz.

2023. dec. 30. 15:49
 17/26 A kérdező kommentje:

16/16 anonim: "Magyarországom egy munkásnak nem lesz akkora nyugdija, hogy abból albérletet lehetne fizetni, az ember hajléktalan lenne nyugdijas korára."

Mint korábban említettem, a kérdésemben leírtak a munkaerő mobilitására vonatkoznak, nem nyugdíjas ellátásra. Ma Magyarországon a kevésbé tehetősek esetében az határozza meg az ember munkáját, hogy hol lakik, és ott, azon a környéken kénytelen munkát vállalni ahelyett, hogy oda tudna költözni, ahol a képességeinek megfelelő munkát kínálnak.

"A máski meg, a saját lakást kilehet adni."

És aki kiadja, az hol fog lakni?

"Te gondolom albérlet kiadásból élsz, azért erölteted."

Én is bérelt lakásban élek egy kisvárosban, és szívesen költöznék olyan városba, ahol a tehetségemet sokkal jobban tudnám kamatoztatni.

"Nyugaton is aki teheti sajátot vesz." Érdekes módon pont a csóringer németeknél kb 50% a saját és a bérelt ingatlanok aránya. De idehaza nem feltétlenül ez a fő gond, hanem az, hogy annyira nincs a lakásbérlés a köztudtaban, hogy a többség inkább hagyja üresen leromlani a nem lakott ingatlanát, ahelyett, hogy kiadná - és tele van az ország annyi üres ingatlannal, aminek az ésszerű felhasználása nagyban segítene a lakhatási gondokon.

2023. dec. 30. 16:11
 18/26 anonim ***** válasza:
100%
Nekem Bp mellett (kb 40 km, 35 perc) van házam. Ki van adva albérletbe én meg Németországban dolgozom. Van egy külön leválasztott rész (emelet) ahol minden van fürdő, wc, konyha, háló, kis nappali ha hazajövök akkor is van hol lennem és a bérlő is tud maradni. Nyilván külföldön dolgoztam igy jött össze a pénz rá és igy tudtam különálló lakrészt is épiteni az emeletre, amúgy azt is ki tudnám adni ha nagyon akarnám. Ennyire köt röghöz...
2023. dec. 30. 16:23
 19/26 anonim ***** válasza:

3#

7#

11#

14#

Válaszoló vagyok

Már bocsánat kérdező,de annyi marhaságokat beszélsz össze,hogy égnek áll a maradék hajam is.

"annyira nincs a lakásbérlés a köztudtaban, hogy a többség inkább hagyja üresen leromlani a nem lakott ingatlanát, ahelyett, hogy kiadná "

Ez így totál nem igaz.

Ebben az országban a lakosság egy nagyon jelentős része bérli a lakást,mert nem teheti meg a jelenlegi ingatlan árak mellett,hogy sajátot vegyen.

Nagyon is köztudatba van a lakásbérlés

Valóban vannak üresen álló ingatlanok az országban.

Pl.elhalálozik a lakás tulajdonosa,az örökösök nehezen tudnak megegyezni.

De olyan is van,mert egy ismerősöm belefutott ilyenbe,hogy a jó állapotú lakását kiadta albérletbe,majd a bérlő,adósságot halmozott fel és olyan szinten élte le a szép lakást,hogy valóban a tulaj azt mondta...

("hogy rohadjon meg inkább eladom a lakást mikor felmennek az ingatlanok árai)

Évekig üresen lepusztult állapotban hagyta a lakást majd 2019-ben nagyon-nagyon jó áron el tudta adni az üres, bérlő által léélt lakását.

2023. dec. 30. 16:31
 20/26 anonim ***** válasza:
100%

"a saját tulajdonú ingatlan az elsődleges gátja a munkaerő mobilitásának"

Ezt általában azok mondják, akiknek nincs pénze sajátra! Nekem van saját.

"Én is bérelt lakásban élek egy kisvárosban, és szívesen költöznék olyan városba, ahol a tehetségemet sokkal jobban tudnám kamatoztatni."

Állításod szerint albérletbe vagy, de mégsem mész olyan városba ahol ki tudnál bontakozni. A döntés képtelenségedet ne vetítsd ki arra, akinek már van háza/lakása.

Én Győr agglomerációban lakom a Pannonhalmi kistérségbe. Itt nagyon sok jól fizető munka akad. Azaz felesleges 100 km-el arrébb költözni az országban. Mivel jól is keresek, semmi értelmét nem látom a külföldi munkának sem. Azért, hogy 100000 ft-al többet keressek nem megyek ki. Ha nagyon munkahelyet akarok váltani akkor találok Győrben is jobban fizetőt a jelenleginél.

Nyugaton aki megteheti az sajátot vesz.

2023. dec. 30. 16:55
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!